Yeni Zelanda’nın Farelerle Başı Dertte

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, 2050 senesine kadar ülkedeki bütün fareleri ortadan kaldırmak amacıyla 20 milyon dolar harcayacaklarını söyledi. Key, başkent Wellington’daki bir natural yaşamı koruma merkezinde yaptığı konuşmada, “Ülke şeklinde eş güdümlü çalışırsak bu projeyi gerçekleştirebiliriz” dedi.

ŞİRKET KURULACAK

Plana göre, fareleri ortadan kaldırmak amacıyla bir şirket kurulacak ve hükümet, şirkete 4 senede 20 milyon dolar sağlayacak.

Plan, kivi gibi yalnızca Yeni Zelanda’ya özgü kuş türlerinin ve hayvanların nüfusunu artırmayı öngörüyor.

FARE AVCISI

Yeni Zelanda’nın simgelerinden kabul edilen kivi kuşları, uçamıyor. Fareler ve diğer kemirgenlerin yumurtalarını yemesi sebebiyle kivilerin, soyu tükenme tehdidi altında bulunuyor.

koca-ulke-fareler-icin-20-milyon-dolar-harcayacak_x_8644431_5692_z2[1]

BAZI BİLİM ADAMLARINA GÖRE ZOR

Bazı bilim adamları ise hükümetin planını uygulamaya koymanın güç olacağına ilgi çekti.

Auckland Üniversitesinden etraf bilimci James Russell, “Fareleri tamamıyla ortadan kaldırmak mümkün. Fakat bunun amacıyla insanların köşe ve bucak çalışması gerekiyor.” dedi.

OLURSA ÜLKE RAHAT EDECEK

Russell, planın amacına ulaşması halinde ülkedeki yabani hayvan ve bitki türlerinin sağlığı yönünden olumlu neticeler meydana çıkacağını belirtti.

Aynı üniversiteden bir diğer etraf bilimci Jacqueline Beggs ise çiftçilerden hükümet karşıtlarına ülkedeki herkesi planı yapmak amacıyla bir araya getirmenin nerdeyse imkânsız olduğuna işaret etti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR