Yerli Sürücüsüz Elektrikli Araç Olan Otomod Yayınlandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’de ilk defa kampüs içerisinde mobil uygulama ile çağrılan ve yolcunun seçtiği durağa otonom olarak giden tamamen elektrikli araçların ve ulaşım çağrı sisteminin tasarlandığı projenin ilk görselleri ve animasyonu paylaşıldı. Kodeco Kurucusu ve Genel Müdürü Kerem Odabaşı, Otomod’la ilgili yaptığı açıklamada ”Türkiye’nin ihracatına önemli katkı sağlayacak” diye konuştuç

İLK DENEMELER İTÜ’DE

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü’nün desteği ile İTÜ Ayazağa kampüsünde aralık ayında ilk denemeleri yapılacak Otomod ve ulaşım altyapısının, ileride, üniversite, hastane ve havaalanı gibi kampüslerde, yayaların kısa mesafe ulaşımlarını kolaylaştırma amacıyla kullanılması planlanıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, üzerindeki sensör ve kameralar ile hem çevresindeki yaya ve araçları algılayacak hem de kendi konumunu belirleyecek akıllı araçlarda kontrol yazılımları tamamen yerli olanaklarla geliştiriliyor.

Yaya ve araç trafiğine açık kampüslerde sürücüsüz olarak otonom hareket edecek tamamen elektrikli araçlarda, direksiyon, gaz ve fren pedalları ise bulunmuyor. 4 yolcu kapasiteli sürücüsüz araçlar 45 km/saat maksimum hıza çıkabilecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR