Yeşilay’da Görev Farklılaşması

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, bayrağı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’e devretti.

Yeşilay Olağan Genel Kurulu, Sepetçiler Kasrı’ndaki genel merkezde yapıldı.

İhsan Karaman, bayrağı Mücahit Öztürk’e devrederken, Karaman’la eş güdümlü eski idare kurulundan 7 şahıs ayrıldı.

Yeni Yeşilay idareinde vazife alan isimler şunlar:

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Topçu, Osman Baturhan Dursun, Esra Albayrak, M. Pervin Tuba Durgut, Dr. Ahmet Özdinç, Doç. Dr. Hakan Ertin, Prof. Dr. Mahmut Gümüş, Yrd. Doç. Dr. Nilgün Canel, Dr. Halit Yerebakan, Mehmet Dinç ve Çetin Dönmez.

Yönetim kurulu başkanlığına seçilen Öztürk, Yeşilay markasının son derece güzel bir noktaya getirildiğini belirterek, bu ivmeyi Yeşilay’a kazandıran Karaman’a teşekkür etti.

Öztürk, 71. devre genel başkanlığına seçilme şerefine nail olmakla büyük bir sorumluluğu da omuzlarına aldığını vurgulayarak, “Bağımlılıklar gibi çağımızın en mühim problemine karşı mücadele eden Yeşilay’ın bu mücadelesine yeni idare kurulumuzla oldukça da destek olacak, alışkanlık ve yapımcılarına karşı toplumumuzu, gençliğimizi, geleceğimizi güvenliğini sağlamak amacıyla bilimsel metotlarla mücadele etmeye gayret göstereceğiz” dedi.

– Prof. Dr. Mücahit Öztürk

Öztürk, 1965’te Eskişehir’in Sivrihisar eyaletinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir’de tamamlayan Öztürk, 1990’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Mücahit Öztürk, 1990-1992’de İstanbul SSK Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde asistan hekim şeklinde çalıştı, 1997’de uzmanlık eğitimini tamamlayarak çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı oldu.

Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi’nde 1998-2004’te çocuk psikiyatrisi uzmanı şeklinde vazife yapan Öztürk, çocuk psikiyatrisi dalında 2000’de doçent, 2007’de profesör unvanını aldı.

Halen Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde öğretim delegesi şeklinde vazife yapan Öztürk’ün, 2002’de “Çocukta Ruhsal Sorunlar” ve 2006’da “99 Sayfada Okul Fobisi” isimli kitapları yayımlandı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR