Yunanistan’da Erken Seçim Nedeniyle Borçlar Siliniyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yunanistan’da Çipras hükümeti kamu bankalarına ve devlete 20 bin euro’ya kadar borcu bulunanların, “çok yoksul olmaları şartıyla” bütün borçlarını silecek! Ülkenin önde gelen gazetelerinden “Ethnos” gazetesinin haberine göre “özel şartları yerine getirmeleri halinde” ülkede kamu bankalarına, Maliye Bakanlığı’na ve sigorta fonlarına 20 bin euro’ya kadar borcu bulunanların, bütün borçları silinecek. Bu uygulamadan yararlanacak bulunan şahıs adedinin aşağı yukarı 35 bin bulunduğuna ilgi çekilirken, getirilen “şartlar” da hayli enteresan bulundu.

MAHKEME KARARIYLA

Buna göre borcunun silinmesini isteyecek bireyin çok yoksul olması, 1000 Euro’nun üstünde birikmiş parası ya da rastgele bir malvarlığının bulunmaması, hiçbir gelirinin olmaması, 18 ay süresince borçlunun ekonomik halinde rastgele bir değişime rastlanmaması lüzumiyor.

ÖNCE MAHKEMEYE GİDECEKLER

Ethnos gazetesine göre Yunanistan Maliye Bakanlığı, söz hususu borçluların ilk önce bölge mahkemelerine müracaat ederek borcunun silinmesine lüzum olup olmadığına dair bir belirleme yaptırmak zorunda. Şayet şartlara idealliği saptanır ve bu halini 2.5 sene koruyabilirse, bu bireyin borçları silinebilecek.

yunanistan-da-erken-secim-hazirligi-borclar-7607298_x_6553_o[1]

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK

Uygulamanın, devlete bulunan vergi borçları, sigorta prim borçları, belediyeye yatırılmayan harçlar, bankalara bulunan tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını kapsamına giren belirtiliyor. Bununla eş güdümlü mahkemeye başvuran bireyin borçları, anında silinmeyecek. Mahkemenin, bu bireyin idealliğinu denetlemesi ve onay vermesi sürecinin aşağı yukarı 1.5 sene sürebileceğine ilgi çekiliyor. Gazete, Yunan adalet düzeneğinin ağır işlediğini hatırlatarak, bunun çok uzun sürebileceğini de belirtiyor.

ERKEN SEÇİM YATIRIMI MI?

Yunanistan’da bu kararın, erken tercih ihtimalleriyle ilinti bulunduğu yorumları yapılıyor.
Şartlar lüzumtiğince ağır müracaat sahibinin gayrimenkul sahibi olmaması ve son üç sene içerisinde de rastgele bir emlak satışı yapmamış olması, borçlu bireyin ya da ailesindeki bireylerin bankada 1.000 euro’dan çok birikimi olmaması, toplam borç miktarının, faizi ve masraflarıyla eş güdümlü 20 bin euro’yu geçmemesi, müracaat yaptığı tarihe kadar geride bıraktığımız bir senede borçlunun hiçbir gelirinin olmaması, diğer alacaklılarının olmaması lüzumiyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR