Yunanistan’ın İflas Riski Artıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, Yunanistan amacıyla atılan adımlara rağmen sürenin tükenmeye devam ettiğini ve iflas riskinin her geride bıraktığımız gün arttığını söyledi.

Weidmann, Londra’da düzenlenen bir seminerde “Ekonomi politikası ve sermaye piyasaları – Avrupa’da refah nasıl gelişir?” konulu bir konuşma yaptı. Küresel ekonomi amacıyla son büyüme rakamları gerektiğince hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade eden Weidmann, büyüme dinamiklerinin de azaldığına işaret etti.

Avro Bölgesi’nde ise ılımlı büyümenin devam ettiği ve ekonominin biraz çok ivme kazandığını açıklayan Weidmann, ilaveten düşük petrol fiyatlarının küresel ekonomi amacıyla çok evvel ön görü edilenden çok az bir itici zor oluşturduğunu dile getirdi..

Yunanistan konusu ile ilgili da değerlendirmelerde tespit edilen Weidmann, Yunanistan’ın iflas tehlikesinin büyümeye devam ettiği ikazında bulundu.

Weidmann, “Yunanistan’ın kamu idaresini güzelleştirmek, büyümenin önündeki engelleri kaldırmak ve kamu maliyesini sürdürülebilir bir yola koymak amacıyla kuvvetli bir kararlılık var. Ve başka Avro Bölgesi ülkelerinden gelen vergi mükellefleri, mecburi revizyon süreçlerini desteklemek amacıyla mühim fon sağladı. Fakat vakit tükeniyor ve iflas riski her geride bıraktığımız gün artıyor” ifadelerini kullandı.

Bu tür bir senaryoda kaybeden tarafın Yunan halkı olacağını dile getiren Weidmann, “Böyle bir senaryonun bulaşıcı etkilerinin hafife almamakla eş güdümlü geçmişe kıyasla çok güzel sınırlandırılabilir. Fakat bu senaryoda başlıca kaybedenler Yunanistan ve Yunan halkı olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Weidmann, maddi birlik ilkelerindeki erozyonun Eurosistem ve maddi birlik amacıyla kimsenin önemini yadırgamayacağı neticeleri olacağını vurguladı.

Almanya ekonomisine dair de değerlendirmede tespit edilen Weidmann, şunları kaydetti:

“Almanya ekonomisi şu an güzel bir halde olabilir, fakat biz halimizden memnun olacak bir pozisyonda değiliz. Almanya, bilhassa verim artışını da yavaşlatan demografik değişikliklerden ötürü sert ekonomik zorluklarla karşı karşıya. “

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR