Analytics Center yönünden düzenlenen, iş ve teknoloji dünyasının liderlerini biraraya getiren büyük veri konferansı smartcon’da konuşan Keteloğlu, arama trendinin bundan sonra mobile doğru kaydığını, bir tüketicinin günde 160 kez mobil cihazına dokunduğunu kaydetti.
Artık tüketicinin karar verdiği, istediği kanaldan arama yaptığı bir devreye geçildiğini izah eden Keteloğlu, bunun pazarlamacılar amacıyla fazla mühim bulunduğunu ifade etti.
Keteloğlu, Google şeklinde tüketicilerin internette gezdiği, aradığı şeylerin üstünden bıraktığı izleri kullanarak, oldukça aramaya başlamadan değişik trendlerin tüketicinin önüne gitmesine yardımcı olduklarını anlattı.
“Artık interaktivite var” diyen Keteloğlu, tüketicilerin bir arabanın rengini ya da o arabayı 360 derece döndürerek değişik açılardan bakarak seçimlerini oldukça şuurlu yapabildiğinin altını çizdi.
– “Bu sene 60 milyonun üstünde yolcu taşımayı hedefliyoruz”
THY İş Zekası Müdürü İbrahim Emül ise THY’de alt şirketlerle eş güdümlü aşağı yukarı 40 bin çalışanın bulunduğunu, bunlardan 10 bininin uçucu hizmet verdiğini söyledi.
Bu sene 60 milyonun üstünde yolcu taşımayı amaçladıklarını belirten Emül, 110’a yakın ülkeye uçuş gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
10-15 sene evvel dünya havacılığının ağırlık noktasının Pasifik üstünde bulunduğu verisini veren Emül, 2020’li senelerde bunun Türkiye üstüne kaymasının beklendiğini kaydetti.
İstanbul’da günlük bin 250 seviyesinde uçuş gerçekleştiğini altını çizen Emül, havacılık sektöründeki en büyük gider kaleminin yakıt bulunduğunu ifade etti.
– “Veri yeni dünyanın petrolü konumunda”
Analytics Center EMEA kurucularından Hamit Hamutçu da verinin yeni dünyanın petrolü konumunda bulunduğunu ve yanında getirdiği şansların kesinlikle değerlendirilmesi gerekliliğini söyledi.
Analytics Center EMEA kurucularından Çağlar Göğüş ise dünyada saniyesel anlamda veri analiziyle desteklenen bir devrimin başladığını belirterek, “Almanya, ABD ve Çin gibi ülkelerde bu dönüşüm devlet politikası durumuna getirilmiş durumda. Üretim verimliliğinden, ürün çeşitliğinin artırılmasına, lojistik planlamasından iş güvenliğine çoğu anlamda analitik yetkinlikleri kullanarak endüstride bir ileri düzeye geçilmeye çalışılıyor” dedi.
Araştırmalara göre veri ile alakalı alanlarda bu sene global şeklinde meydana çıkacak iş kuvveti gereksiniminin sadece üçte birinin karşılanabileceği verisini veren Göğüş, şunları kaydetti:
“Bu da bize gerçekten yeni başlayan bir yarışın içerisinde bulunduğumuzu gösteriyor. Türkiye şeklinde sahip bulunduğumuz geniş iş kuvveti potansiyelini bu alana başarılı şeklinde kanalize edebilirsek, büyük bir şans elde edebilir, bu alanda söz sahibi ülkeler arasında yer alabiliriz.”
Çeyrek Altın Ne Kadar? Murat Dilsiz |
|
En Özel Burç Yorumları |
|
| Elektrikli Otomobil Ürettiler Mert Akça |