Güvenli İnternet Kullanak için Dikkat Edilmesi Gerekenler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Güvenli internet kullanımı günümüzde şartlarında oldukça önemli olmaktadır. Sürekli olarak internet kullanımı gerçekleştirmekte olan banka işlemleri, alışveriş vb. konuları halletmek üzere internet kullanımı için gerekli olan tüm konularda güvenilir şekilde interneti kullanmak çok daha önemli olmaktadır. Birkaç madde ile güvenli internet kullanımını sizlere kısaca özetlemek istiyorum.

Güvenli internet için bilgisayarınızdaki tüm güncelleştirmeleri yapmış olmanız ve bilgisayarınızın en son sürüm programları kullanması önemlidir. Telefonunuzda da mutlaka bankacılık vb. uygulamaların güncelleştirmelerini doğru şekilde yapmalısınız. Güvenli internet kullanımında şifre seçimi büyük öneme sahiptir. Bilinmesi zor olan ve tahmin edilebilecek doğum tarihi vs kullanmadan noktalama işaretleri de dahil şifreler kullanılması gerekmektedir. Ardışık rakamlardan uzak durmalı ve önemli tarihleri kesinlikle şifre olarak değerlendirmemelisiniz.

Kullandığınız anti virüs programının kalitesi ve güncelliği, Firewall güvenlik duvarının açık olması, gelen her epostayı açmamak, açtığınız maillerdeki ekleri indirip hemen açmamak, bunun gibi indirdiğiniz birçok öğeyi öncelikle iyi bir virüs programında denetlemek ve sonrasında açmak gerektiğini bilmek gerekiyor.

Güvenli internet kullanımı için sosyal medyalar malesef bizleri kötü duruma düşürebilmektedir. Özellikle sosyal mecralarda önemli bilgileri paylaşmak, annenizin soyadı, size ait doğum tarihi ve diğer özel bilgiler kişisel bilgilerinizin kullanılarak internet bankacılığı veya adınızı açılan sahte hesaplarla diğer sosyal medya arkadaşlarınızın kandırılarak dolandırılmasına neden olabilmektedir. Güvenli internetle ilgili daha ayrıntılı bilgiye www.volkanaktas.com.tr/10-madde-ile-guvenli-internet-kullanimi/ adresinden ulaşabilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR