Manyetik Seperatör Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Manyetik seperatör hammaddenin iç ya da üst kısmında bulunan çekiç, demir tozu ya da cıvata tarzı istenmeyen her türlü maddenin ayrıştırılmasını sağlamaktadır. Çok güçlü bir araç olan seperatör, pek çok farklı sektörde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Manyetik seperatör genel olarak üç çeşide ayrılmıştır. Rol tipi olan seperatör, başta kuru endüstriyel hammadde zenginleştirilmesi olmak üzere pek çok maddenin zenginleştirilmesinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda zayıf manyetikler de bu cihaz ile ayrıştırılmaktadır. Yuvarlak bir borudan meydana gelen rol tipi cihaz, elektromanyetik seperatör çeşidinden hem çok daha ekonomik hem de çok daha güçlü olması ile bilinmektedir. Yarı manyetik tamburlu çeşidi, çok kolay bir şekilde monte edilebilmesi ile ön plana çıkmaktadır.

Manyetik Seperatör Çeşitleri

Tamburlu yarı manyetik seperatör ile çalışmalar yapılırken camlı bölmeden yararlanılabilmektedir. Camlı bölme sayesinde iç kısım gözlenebilmekte ve işin durumu öğrenilebilmektedir. Bu seperatör çeşidi sayesinde her tip metal güvenli bir şekilde ayrıştırılmaktadır. Son çeşit olan manyetik sac seperatörler, birbirlerinin üstüne dizili sac tabakalarının ayrılması sırasında kullanılmaktadır. Sık sık otomotiv, otomasyon ve beyaz eşya sektöründe kullanılan bu cihaz, asimetrik kesim ya da düz sac tabakaları üzerinde etkilidir. Sayılan üç ana grup seperatöre ek olarak farklı avantajlara sahip seperatör çeşitleri de vardır. Ancak hemen her sektörde tercih edilen çeşitler yukarıda yer almaktadır. İşletmelerde duyulan ihtiyaca uygun olarak bir seperatör kullanılabilirken birden fazla sayıda seperatör çeşidi de kullanılabilmektedir.

Manyetik Seperatör Avantajları

Manyetik seperatör kullanımı işletmelere pek çok avantaj sunmaktadır. Bu avantajlardan ilki bu cihazları kullanmak için ek bir iş gücüne gerek olmamasıdır. Oldukça kolay temizlenebilen cihaz hem bakım hem de kullanım maliyetleri açısından uygun fiyatlıdır. Seperatörler ile işletmelerde %100’e yakın bir temizlik oluşturulmaktadır. Cihazlarda kullanmaya bağlı herhangi bir performans düşüşü ya da bozulma yaşanmamaktadır. Elektriği az tüketen bu cihazlar, kullanmak istenen platforma kolay bir şekilde bağlanabilmektedir. Cihaz, asidik ya da bazik olmayan her türlü sıvı içerisinde güvenle kullanılabilmektedir. Cihaz hakkında detaylı veriye firmamıza gelerek ulaşabilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR