ÖMER ÜZEN: EKONOMİ NASIL GÜÇLENİR?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ömer Üzen, ekonomi alanında ekonominin gelişimi ve büyümesinin nasıl gerçekleşeceği çerçevesinde bu yazıyı ve haber içeriğini kaleme almıştır.

Adına ne ekonomisi dersek diyelim ister ev ekonomisi olsun, ister işletme ekonomisi olsun, isterse de ülke ekonomisi olsun, en kapsamlı ve temel dayanağı üretkenlik potansiyelinin devreye sokulması ve hiçbir üretilenin heba edilmemesiyle israfa yol açılmamasıdır. Bu sayede artı yönlü ekonomik döngüsü oluşacağı öngörülen bir durumdur. Bu anahtar modellemelerden gidilirse ekonomik kalkınma hızlıca oluşur ve gelişir. Yaratılan bu etkisel dalgadan da istihdam sahaları yaratılır. Bu sayede ekonomik katma oranlarına işsiz vakaları eksi olarak eklenmemiş olacaktır. Finansal ve diğer ana hammadde kaynakları da o denli kendiliğinden meydana gelme şansına ve imkânına sahip olmuş olur. Bu minvallerde güçlü ve kararlı bir irade sergilenirse en azından temelsel düzeylerde sağlam bir basamak inşasının oluşacağının netliği çok açıktır.

Her şeyde olduğu gibi ekonomi alanında da temelin inşa basamağı çok büyük önem arz etmektedir. Dünyada Sanayi inkılabıyla ortaya çıkan üretim araçlarına dayalı üretim ekonomisi hala da ilk günkü gibi önemini ve etkisini hissettirmektedir. Bu konu doğrultularında anlatmak istediğim, bahsi geçen Sanayi devriminin orijin ata adresi İngiltere başta olmak üzere diğer batı, Avrupai ulus ve medeniyetlerinin bugünkü ekonomi damarlarına adeta can kaynağı olan bu üretim araçlarının üretimini gerçekleştirmeleridir. Neredeyse bu araçların yedek parçalarının bile ticari üretim ağlarını finansal ve teknik bünyelerinde tutmalarının diğer insanlara yani gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelere verdikleri mesajda saklı tutulmaktadır. Bu ise biz yoksak sizler de bu üretimden yoksun kalırsınızdan öte örtülü mesaj değildir.

Sanayi devrimi konusuna girmişken, işçi ve patron diye adlandırılan sermaye sahibi olan sınıfsal ayrımın miladı bu devrim kabul edilmektedir. Özelden genele doğru gidersek, siyasi ve toplumsal ideolojiler olan sosyalizm ve kapitalizmin miladı ve doğuşu da aynı zamandaki bölüm içinde sayılmaktadır.

Çıkarılması gerekilen önermeler;

-Şartsız, koşulsuz çağa uygun adımlarla bilgiye dayalı ve hükümleri çerçevesinde üretkenliği(üretimi) sağlamak.

-Üretim, üretim, üretim…

-Asla ve asla israf alışkanlığına yakalanarak israf ekonomisine yol açmamak.

Ömer Üzen Kimdir?

İstanbul’da yaşamaktadır. Araştırmacı/yazar, siyasetçi, webmaster, mühendis ve girişimcidir.

Etiket: Ömer Üzen

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR