Patent Yenileme

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Patentler, buluşların korunmasında önemli somut kavramlardır. Her sene patent yenileme işlemlerinin yapılması gerekir. Koruma süresi açısından patent yenileme şartı 29 sene, faydalı model ise 10 sene olarak ifade edilir.

Sistem Patent şirketi her iki noktada da sizlere oldukça etkili hizmet sunar. Patent ve faydalı model yenilenmesi noktasında başvuruda bulunulması gereklidir. Patent yenileme süreci, patent koruma süresi bitmesinden 6 ay önce ya da cezai ücretin yatırılması şartına bağlı olarak koruma süresinin tamamlanmasından sonra 6 ay içinde yapılması gerekir.

Patent müracaatının tescilinin her sene yapılması gereken yenileme işlemi, müracaat sahibi kim ise onun sorumluluğu altındadır. Bu nedenle patent vekili şirketler ile çalışmanız halinde bu noktada sorun yaşamaz, işlemleriniz onlar tarafından yapılır. Sistem Patent uzman kadrosu ile sorunsuz bir şekilde takibi yürütmeye devam eder.

Patent yenileme yapılmazsa ne olur?

İşlemleri kendiniz yapmanız halinde, ilk senelerde yenileme işlemleri yapılsa da genel olarak zaman geçtikçe unutulması söz konusudur. Bu durumda cezai yaptırım ile sonuçlanabilir. Süresinde yenilenmeyen patent tescili aynı zamanda sona erme riski barındırır. Buluşlar bu nedenle kamunun olur.

Patent yenileme süreçleri ve diğer marka tescil ve benzeri konularda bilgi almak adına Sistem Patent şirketiyle iletişim kurabilirsiniz. Güvenilir bir şekilde hizmet veren firma, uzman kadrosu ile merak ettiğiniz soruların yanıtlarını net olarak vermeye devam ediyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR