Taşınabilir Güneş Paneli

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Taşınabilir güneş paneli nedir? Güneş panelleri bilindiği gibi güneşten gelen ışığı doğrudan elektriğe çevirmektedir. Bunlar genellikle iş yerlerinin ya da evlerin çatılarına monte edilmektedir. Dolayısıyla sabit bir yapıları vardır.

Portatif güneş panelleri, kurulumu kolay ve her yere taşınabilen küçük boyutlu güneş panelleridir. Tıpkı tipik bir güneş paneli gibi çalışmaktadır. Dolayısıyla güneş ışığını elektriğe veya ısıya dönüştürürler. Bir dizi fotovoltaik hücre içerirler. Her panel, bir hücrenin ince silikon katmanlarından oluştuğu daha küçük hücrelere bölünmüştür. Boyutları değişmekle birlikte en büyük taşınabilir güneş paneli bile bir arabanın içinde taşınabilir. Dolayısıyla oldukça pratik yapıdadır.

Bunların güçleri değişebilmekle birlikte 320W’ye kadar çözümler sunabilir. Taşınabilir olması nedeniyle, hareket halindeki cihazlara güç sağlamak için kullanılır. Böylece telefonunuzu şarj etmeniz gerekiyorsa, priz aramadan çözüm bulmanızı sağlar.

Taşınabilir Güneş Panelleri Nasıl Çalışır?

Taşınabilir güneş paneli tıpkı normal bir güneş paneli gibidir. Fotovoltaik hücreler, çeşitli silikon katmanları içerir. Güneş ışınları panele çarptığında, her hücrede bu silikon katmanları arasında bir elektrik alanı oluşturan fotonlar salınır.

Bu elektrik alanını kanalize etmek ve sistem bazında aküye veya şebekeye göndermek için panele metalik şeritler takılır. Güç çıkışını düzenlemek için bir şarj kontrolörü bağlanırken, üretilen gücü gereken zamana kadar depolamak için bir pil ve invertör de bağlanabilir.

Sessiz çalışması nedeniyle gürültü kirliliği oluşturmaz. Bu nedenle oldukça pratik çözümler üretmektedir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR