Honda 4,5 Milyon Aracı Geri Çağırdı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Patlayarak metal şarapnel saçtığı ileri sürülen hava yastıklarıyla bağlantılı geri çağırmalara bir yenisi oldukça eklendi. Hatalı airbaglerin 6 bireyin ölümüne, 100’ü aşkın bireyin yaralanmasına yol açtığı iddia ediliyor.

4.5 MİLYON ARAÇ GERİ ÇAĞRILDI

Japonya’nın üçüncü büyük otomobil yapımcısı bulunan Honda, yanlış hava yastıklardan ötürü dünya genelinde 4,5 milyon aracı geri çağırma kararı aldı. Böylece sadece Honda’nın geri çağırdığı vasıta adedi 24,5 milyona ulaştı. Geri çağrılan toplam 17 Honda modeli arasında Fit subcompact, Stream minivan ve CR-V arazi aracı da bulunuyor.

HATALI AİRBAG ETKİSİ

Takata’nın yanlış airbagleri en fazla Honda’yı etkiledi. Fakat Honda’nın yanı sıra BMW, Fiat Chrysler, Ford, General Motors, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru ve Toyota marka vasıtalar da geri çağrıldı. ABD’li yetkililer muhtelif trafik kazalarında 6 bireyin ölümü, 100’ü aşkın bireyin yaralanmasına Takata firmasınca imal edilen kusurlu hava yastıklarının sebep olduğunu ileri sürüyordu.

honda-4-5-milyon-araci-geri-cagirdi

AİRBAGİ ÜRETEN FİRMA İTİRAZ EDİYOR

Takata ise Hataya birtakım ABD eyaletlerindeki aşırı sıcak ve rutubetli havanın sebep olduğunu savunuyordu. ABD, şubat ayında Takata’ya “yeterince işbirliği yapana kadar günde 14 bin dolar para cezası” kesmiş, ABD Ulaştırma Bakanlığı ve Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Kurumu’nun (NHTSA) Takata ile yürüttüğü görüşmeler mayıs ayında uzlaşmayla sonuçlanmıştı.

ABD’Lİ BAKAN ÖNEMLİ BULDU

ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx, uzlaşmayı “kamu güvenliği yönünden büyük bir ismim olarak” nitelemiş, Takata Yönetim Kurulu Başkanı Shigehisa Takada ise “uzlaşmanın otomotiv yapımcılarına bulunan güveni pekiştireceğini” söylemişti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR