Bafra’da 100 Yıldır Hasreti Çekilen Köprünün Açılışı Yapıldı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Samsun’un Bafra eyaletinde 100 senelik köprü özlemini Büyükşehir Belediyesi sona erdirdi. Kızılırmak’ın karşı yakasında tespit edilen 25 mahalleyi birbirine bağlayan ve 7.5 milyon liraya mal tespit edilen Türbe-Kalaycılı Köprüsü’nün açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile gerçekleşti.

“TÜRBE KALAYCI KÖPRÜSÜ HİZMETE AÇILDI”

Samsun’un Bafra ilçesi Kızılırmak Nehri üstünde yer alan 260 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki 10 ayaklı Türbe-Kalaycılı Köprüsü hizmete açıldı. Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti eski Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, AK Parti Samsun ulusvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve fazla sayıda vatandaş katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in açılış konuşmasından sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “30 Mart seçimlerinden sonra oturduk ilçe ilçe gidip ihmal edilmiş işler nelerdir, tarımdan kazanımı yükseltmelşıkz diye kendimize amaç belirledik ve 260 metre uzunluğundaki köprüyü 12 ayda bitirdik. Kızılırmak’ın iki yakası bir araya geldi, 2017’nin sonuna doğru bir köprü oldukça yapacağız. 7.5 milyon para harcadık. Bu köprüde ustalığımızı gösterdik ve maliyeti aşağıya düşürdük. Hem ucuza mal ettik hem de kısa vakitde bitirdiğimiz amacıyla fazla mutluyum. Vatandaşımıza bütün hizmetlerimiz feda olsun. Bu köprü aynı vakitte ulaşım giderlerini azaltacak. Bafralı çiftçimize ve hemşehrilerimize bayram hediyemiz hayırlı uğurlu olsun. İşçisinden mühendisine burada emeği geride bıraktığımız bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.

100-yillik-hasret-bitti-iki-yaka-kavustu_x_8765495_6443_z11

“BU SORUNUN CEVABINI KENDİNİZ BULURSUNUZ”

Köprünün yapımında emeği geride bıraktığımızlere teşekkür eden Çiğdem Karaaslan ise, “Bu şık yatırıma gerçekten Baframız amacıyla değil Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs gibi bu bölge amacıyla fazla ehemmiyet arz eden bu yatırıma katkı veren herkesi canı gönülden kutlama ediyorum” diye konuştu.

Diğer ulusvekillerinin sonrasında söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Burada mühim tespit edilen birliğin ve berberliğin olması. 15 Temmuz gecesi bilhassa FETÖ’cü terör örgütünün kafasını çektiği vuruş girişiminde ulusimizin bütün farklılıkları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Sayın Başbakanımızın daveti ile anında refleks gösterip sokağa inerek, meydanlara çıkarak, havaalanlarına giderek, bu vuruşci teröristlere karşı duruşu ile bütün dünyaya bir demokrasi ve hukuk dersi vermiştir. İnsan hakları dersi vermiştir. Ancak ne acıdır ki bilhassa batılı dostlarımızda uzun vakit ‘tamam bir şeyler oldu Türkiye’de ama şunlara ilgi etseniz, vuruş girişiminde bulunduğunu söylediğiniz şahıslar ne durumda, evvel seçilmiş hükümetin üyeleri, seçilmiş hükümetin Başbakanı, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanının sağlığı, sıhhati ne durumda, ulusin sağlığı ne durumda’ onu sor evvel. 251 şehit verdi bu ülke o gece. Meclisimiz teröristler yönünden bombalandı. Siz hala neyin hesabını sormaya çalışıyorsunuz? Ama biz neyin peşinde olduğunuzu biliyoruz. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bu ülkenin ulusini birbirine kırdıramayacaksınız. Bu vakalardan sonra ülkemizi ziyaret eden yabancı misafirlerimiz oldu. Meclis’e gidenler, Başbakanımızı ziyaret edenler, Cumhurbaşkanımızı ziyaret edenler, bizleri ziyaret edenler. Meclisimizdeki manzarayı, oradaki hali görünce hepsi şoke oldu. Hepsinin ağzından ülkelerine dönünce istisnasız şu kelimeler çıktı, ‘Türkiye’de yaşanan vaka fazla büyük bir felaketmiş. Ama ulus bunu engellemiş. Cumhurbaşkanı’nı, seçilmiş hükümetinin birlikteinde durarak tarihinin ve geleceğinin birlikteinde durarak bunu engellemiş. Ama düşünün ki bizim parlamentolar bombalansaydı biz ne yapardık.’ İşte bu soruyu soruyorum. Eğer sizlerin parlamentoları bombalansaydı ne yapardınız? Bu bozukluğun cevabını kendiniz bulursunuz” olarak konuştu.

“TSK İÇERİSİNDEKİ HAİNLERİ AYIKLIYORUZ”

TSK amacıyladeki hainleri seleksiyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan Kılıç, “Biz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şanlı üniformasını, ulusin emaneti tespit edilen o şanlı üniformayı gşıkp onların amacıylae saklanmış tespit edilen hainlerin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli, onurlu, bu ulusin öz evladı tespit edilen bütün mensuplarını ayırıyoruz. Bunun ortamında hainler olduğunu biliyoruz, o hainleri de şimdi ayıklıyoruz. Ayıklamaya da devam edeceğiz. Başbakanımız ne dedi; ‘İnce bir çalışmayla yapacağız.’ Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulu toplantısında yine bunun altını çizerek dile getirdiler. İnce eleyip sık dokuyacağız. Hep birlikte biz mücadelenin ortamındayiz. Bu hususta müsemmamız olmayacak. Adil olacağız, ama müsemma göstermeyeceğiz. Kim bunlarla işbirliği yaptıysa, kim bunların birlikteinde yer aldıysa gereken cezayı hukuk kapsamında alacaktır. Herhangi bir yanlışlık olmaması amacıyla en ince detaya kadar araştırma yapılacaktır. Doğru veriler ışığında ilişkileri olmayanların da hakkı yenmeyecektir. Bu terazi şık kurulacaktır. Çünkü biz adil olmak amacıyla buradayız. Adaletle hükmetmek amacıyla milli idareden aldığımız sorumluğumuzu yerine getirmek üzere buradayız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Galatasaray Salah Bombasını Patlatmaya Hazırlanıyor

Yeni sezonda kadrosuna dünya çapında bir yıldız katmayı hedefleyen Galatasaray, ...

Biden 'level' Atlayıp Görünmez İnsanlara Sarılmaya Başladı

Daha önce kürsüden inerken görünmez insanlarla el sıkışan ABD Başkanı Joe Biden,...

Beşiktaş'ın Yıldızı Muleka, Milli Takımdan Kovuldu

Beşiktaş'ta Başakşehir maçında galibiyeti getiren Jackson Muleka, Kongo Milli Ta...

Fenerbahçe, Victor Osimhen'e Teklif Yapacak

Galatasaray'ın bonservisini alma hesapları yaptığı yıldız golcüsü Victor Osimhen...

Arda Güler, Real Madrid'e Resmen İmza Attı

Son dakika: Arda Güler, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşmeye resmen imza attı. Ba...

TROY Kart Vurgusu: Kullanımı Yaygınlaştırılacak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, enflasyonla m...

Narin, Annesini Uygunsuz Bir Vaziyette Gördüğü için Öldürülmüş

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'in öldürülme...

Harekete Geçen Ekiplere Böyle Karşı Koydular

Esenyurt Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Toplama Kararı ve Hayvanseverlerin Tepk...

Çamaşır Makinesi Arızaları: Sorunlarınıza Profesyonel Çözümler

Arizacozum.com, çamaşır makinesi arızaları konusunda uzmanlaşmış bir platformdur...

Newcastle United, Hakan Çalhanoğlu'nu İstiyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, Inter forması giyen milli f...

Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Öldürüldü

38 yaşındaki Gelecek Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine E...

Sakine Teyzenin Evi Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Isparta'nın Sav beldesinde yaşayan 75 yaşındaki Sakine Akkul'un evini görenler g...

Kerem Aktürkoğlu Meğer Hocasına Küfür Etmiş

Galatasaray, Süper Kupa'daki 5-0'lık Beşiktaş mağlubiyetinin ardından Kerem Aktü...

Fahrettin Koca'dan Günler Sonra Tepki Çeken Açıklama

"Yenidoğan çetesi" skandalı ile ilgili sessizliğini koruyan eski Sağlık Bakanı F...

Polis Memurunun Şehit Olduğu Kazada Sürücü Alkollü Çıktı

Diyarbakır'da dün polis memuru Kemal Güleç'in şehit olduğu kazada, yan yoldan hı...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR