Yunanistan’da Erken Seçim Nedeniyle Borçlar Siliniyor

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yunanistan’da Çipras hükümeti kamu bankalarına ve devlete 20 bin euro’ya kadar borcu bulunanların, “çok yoksul olmaları şartıyla” bütün borçlarını silecek! Ülkenin önde gelen gazetelerinden “Ethnos” gazetesinin haberine göre “özel şartları yerine getirmeleri halinde” ülkede kamu bankalarına, Maliye Bakanlığı’na ve sigorta fonlarına 20 bin euro’ya kadar borcu bulunanların, bütün borçları silinecek. Bu uygulamadan yararlanacak bulunan şahıs adedinin aşağı yukarı 35 bin bulunduğuna ilgi çekilirken, getirilen “şartlar” da hayli enteresan bulundu.

MAHKEME KARARIYLA

Buna göre borcunun silinmesini isteyecek bireyin çok yoksul olması, 1000 Euro’nun üstünde birikmiş parası ya da rastgele bir malvarlığının bulunmaması, hiçbir gelirinin olmaması, 18 ay süresince borçlunun ekonomik halinde rastgele bir değişime rastlanmaması lüzumiyor.

ÖNCE MAHKEMEYE GİDECEKLER

Ethnos gazetesine göre Yunanistan Maliye Bakanlığı, söz hususu borçluların ilk önce bölge mahkemelerine müracaat ederek borcunun silinmesine lüzum olup olmadığına dair bir belirleme yaptırmak zorunda. Şayet şartlara idealliği saptanır ve bu halini 2.5 sene koruyabilirse, bu bireyin borçları silinebilecek.

yunanistan-da-erken-secim-hazirligi-borclar-7607298_x_6553_o[1]

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK

Uygulamanın, devlete bulunan vergi borçları, sigorta prim borçları, belediyeye yatırılmayan harçlar, bankalara bulunan tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını kapsamına giren belirtiliyor. Bununla eş güdümlü mahkemeye başvuran bireyin borçları, anında silinmeyecek. Mahkemenin, bu bireyin idealliğinu denetlemesi ve onay vermesi sürecinin aşağı yukarı 1.5 sene sürebileceğine ilgi çekiliyor. Gazete, Yunan adalet düzeneğinin ağır işlediğini hatırlatarak, bunun çok uzun sürebileceğini de belirtiyor.

ERKEN SEÇİM YATIRIMI MI?

Yunanistan’da bu kararın, erken tercih ihtimalleriyle ilinti bulunduğu yorumları yapılıyor.
Şartlar lüzumtiğince ağır müracaat sahibinin gayrimenkul sahibi olmaması ve son üç sene içerisinde de rastgele bir emlak satışı yapmamış olması, borçlu bireyin ya da ailesindeki bireylerin bankada 1.000 euro’dan çok birikimi olmaması, toplam borç miktarının, faizi ve masraflarıyla eş güdümlü 20 bin euro’yu geçmemesi, müracaat yaptığı tarihe kadar geride bıraktığımız bir senede borçlunun hiçbir gelirinin olmaması, diğer alacaklılarının olmaması lüzumiyor.

Diğer Haberler

Cem Yılmaz Lüks Villasını Satışa Çıkardı

Yeni gösterisiyle hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan Cem Yılmaz, Levent'teki lük...

Beşiktaş'ın Kazak Yıldızı Zaynutdinov Tarihe Geçti

Beşiktaş'ın Kazak futbolcusu Bakhtiyor Zaynutdinov, milli takım forması altında ...

Alanya'da Ekmek Savaşı Başladı

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Mahallesi’nde iki market arasında ya...

Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri Transferi

Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri nöbeti her an mutlu sonuçlanabilir. Bir süredir ...

Karadeniz'deki Gemi Saldırıları Üzerine Moskova'dan Sert Tepki

Zaharova Saldırıları Terör Eylemi Olarak Tanımladı Rusya Dışişleri Bakanlığı Sö...

Tusem Tarım Hakkında İkinci Konkordato Süreci Başladı

Manisa’da üretim tesisleri bulunan ve Ege Bölgesi’nde zeytin sektöründe faaliyet...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek PFDK'ya Sevk Edildi

TFF’den Resmi Açıklama Geldi Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, 2026...

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı Masrafa Soktu

Türkiye'nin son zamanlardaki savunma sanayi atağı komşuyu harekete geçirdi. Yuna...

Ronaldo'nun Eski Beşiktaşlıya Dedikleri Ortaya Çıktı

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olan Ronaldo, ilk antrenmanına çıkmada...

MHP'de Üç Milletvekilinin İstifası İstendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından üç milletvekil...

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kızdıracak Sözler

Sinop'ta bir dizi ziyaretlerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı...

Kıvanç Tatlıtuğ Gündemle İlgili Sessizliğini Bozdu

Kıvanç Tatlıtuğ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukla...

İsrail Medyası, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u Hedef Aldı

Türkiye, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamda net bir tavır sergilerken...

Traktör Üstünde Hayatını Kaybetti

Bafra’da 77 Yaşındaki Ahmet Kurt, Tedavi Sonrası Dönüş Yolunda Fenalaşarak Can V...

Merkez Bankası Yıl Sonu Enflasyon Tahminini Yükseltti

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bu yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR