Hakkari’de İnternet Erişimi Günlerdir Yok

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hakkari’de 3 Ekim 2015 tarihinden beri mobil internet sistemi erişime kapalı. Esnaflar pos cihazlarının mobil internet sistemi olmadığı amacıyla çalışmadığını belirtip düzenin bir an evvel düzeltilmesini istedi.

“ESNAF OLARAK ÇOK MAĞDUR EDİLDİK”

Geçimini terzicilik ve perde satarak gerçekleştiren esnaf Feyzi Kaya, mobil internet erişimi olmayışı sebebiyle fazla güçluklar yaşadığını ve mağdur olduklarını dile getirdi. Kaya, “Hakkari’de mobil internet sistemi yok. Biz esnaf şeklinde fazla güçluklar yaşıyoruz. Şuan kullandığımız pos makinelerinin tamamı mobil internet düzenine bağlı bulunduğu amacıyla kaç haftadır bu pos makinelerden hiçbir biçimde yararlanamıyoruz. Yaşantımızın tamamını internet üstünden ayarladığımız amacıyla bundan sonra her şey mobil internete bağlandı. Eskiden faks hadiseleri vardı. Onları da kaldırdık, zira mobil internet sistemiyle whatsapp yolu ile tüm bilgi ve siparişlerimizin tamamını bunun üstünde yapıyoruz. Operatörlere sorduğumuzda ‘bizde ne vakit geleceğini bilmiyoruz.’ diyorlar. İnternet yok, sebep yok, ne biçimde kesildiğini bize hiçbir yerden bilgi verilmiyor. Esnaf şeklinde fazla mağdur edildik. Buradaki esnafların fazlası bu mobil internet düzeninden yararlanıyor. Bu mağduriyetimizin biran evvel giderilmesini yetki sahibi mercilerden istiyoruz. Zaten Hakkari güç bir yer. Ulaşımı güç bir kent. Hiçbir şeyden yararlanamıyoruz.” biçimde tepkisini dile getirdi.

“OPERATÖRLER ‘BİZDE MAĞDURUZ’ DİYOR”

Hakkari Sanayi Ticaret Odası Başkanı Servet Taş da iletişimin engellenmesinin demokrasi dışı bulunduğunu söyleyerek bu tür uygulamaların hiçbir yönetimin uygulanmadığını dile getirdi. Taş, “Hakkari ve ilçelerinde hizmet veren GSM operatörlerinin 3G internet bağlantısı 3 Ekim 2015 tarihinden beri kesik. GSM operatörleri temsilcileri, 3G kesintisi sebebiyle kendilerinin de mağdur olduklarını söyleyerek, yaşanan sıkıntının Bilgi Teknolojileri ve Etkileşim Kurumundan kaynaklandığını savunduğunu söyledi.

“BU DEMOKRASİ DIŞI BİR TUTUM”

Taş, “Bizler de 3G internet bağlantısı kullanan yurttaşların kanuni haklarını aramalarını tarafında lüzumlu başvuruların yapılması konusu ile ilgili uyarıyoruz. Bir toplum sosyal medyadaki iletişimini engellemek demokrasi dışı bir tutumdur. Bu tür uygulamalar totaliter ve otoriter yönetimlerde bile uygulanmıyor. Biran evvel mobil iletişimlerin yine yapılması konusu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığına bağlı Bilgi Teknoloji ve Etkileşim kurumuna buradan davet yapıyoruz.” dedi.

“10 GÜNDÜR ENGEL VAR”

Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı İsmail Akboğa ise mobil internet erişimi amacıyla halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlandığını ve bunun seçime yakın bir vakitte yapılmasının düşündürücü bulunduğunu dile getirdi.

Akboğa, “Hakkari’de aşağı yukarı on gündür 3G Mobil İnternet erişimi engellemiş durumda. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanmış durumda. Öte yandan mobil internete bağlı esnafların pos cihazları çalışmıyor. Kimse henüz bu pos cihazlarından prosedür yapamıyor. Ve aynı vakitte bunun seçime yakın yapılması düşündürücü. 3G Mobil İnternet erişimini biran evvel yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

BM Gazze'de Derhal Ateşkes Öngören Tasarı Kabul Edildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de kalıcı ve sürdürülebili...

Avrupa Basını, 12 Dev Adam'ı Konuşuyor

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde A Milli Basketbol Takımımız, Almanya...

Fed Toplantısında Faiz Düşüşü Kararı Çıktı

Faiz Oranı Yüzde 3,50–3,75 Aralığına Çekildi Küresel piyasaların merakla takip ...

Depremin Merkez Üssü Kahramanmaraş Havadan Görüntülendi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde büyü...

Rus Lider Putin'in, Askeri Üniformalı Kadına İltifatı Gülümsetti

Rusya lideri Vladimir Putin, bir basın toplantısında askeri üniforma giyen bir k...

Trump Venezuela'yı ABD'nin Yeni Eyaleti Yapacak

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, küresel siyaset ve enerji deng...

New York'un Belediye Başkanı Mamdani'den İlk Gün Hamlesi

New York’ta Yönetim Değişti: Zohran Mamdani’den İlk Günde Dikkat Çeken İptaller ...

Bina Yönetimi Yazılımı ile Tüm Süreçleri Tek Platformda Yönetin

Modern iş dünyasında, bina yönetimi süreçlerinin verimli ve güvenli bir şekilde ...

Oyuncu Berkay Tulumbacı ile Şarkıcı Ezgi Gergin Nişanlandı

Güldür Güldür Show' oyuncusu Berkay Tulumbacı, bir süredir birlikte olduğu şarkı...

Küresel Gerilim Altını Uçurdu

Tarihi Rekorlar Peş Peşe Geldi ABD ile Avrupa Birliği arasında tırmanan siyasi ...

Ankara Tazminat Avukatı ile Sigorta Müzakereleri

Ankara Tazminat Avukatı sigorta şirketleri ile karşı karşıya kaldığı süreçte, pr...

Hayatını Kaybeden Aydemir Akbaş'ın Vasiyeti Ortaya Çıktı

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Yeşilçam'ın usta isimlerinden Aydemir Akbaş...

Ahşap Malzemesini Estetik Değeri

Ahşap, insanlık tarihi boyunca hem estetik hem de işlevsel açıdan vazgeçilmez bi...

Beşiktaş'ın Yıldızı Muleka, Milli Takımdan Kovuldu

Beşiktaş'ta Başakşehir maçında galibiyeti getiren Jackson Muleka, Kongo Milli Ta...

Trump İran Operasyonunun Neden İptal Edildiğini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik planlanan askeri operasyonun neden uygu...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR