Akaryakıt Şirketleri Türkiye’de İndirim Yapmadı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Uzmanlar, “Bayramda yoğun talep gelir” diye indirimin geciktirildiğini savundu..;

DÜNYADA DÜŞTÜ BİZDE AYNI

Petrol fiyatları arttığında anında pompaya yansıtan akaryakıt dağıtım şirketleri yine kafasını kuma gömdü. İran’la nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasının ardından petrol fiyatları düşmeye başlarken, TL’de dolar karşısında değer kazanırken indirime yanaşmayan şirketlere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) ihtar geldi. Uzmanlar, Ramazan Bayramı’nda talebin yoğun olacağı beklentisine giren sektör oyuncularının indirimi geciktirdiğini savunuyor.

SORUŞTURMA AÇABİLİRİZ

Bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin kâr marjlarına uymadığını tespit eden EPDK, önceki gün bu durumun devam etmesi halinde tüketicinin mağdur edilmesini engellemek için kanuni hakkını kullanacağını açıkladı. SABAH’a değerlendirmelerde bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı yabancı menşeli dağıtım şirketlerinin benzin ve motorin fiyatlarının tespitinde kâr marjında artışa gittiğini bildirdi.

petrol-fiyatlari-dustu-akaryakit-sirketleri

UYARI YAZISI GİTTİ

Yılmaz, akaryakıt şirketlerinin kâr marjlarını gözden geçirerek mevzuatta belirtilen kriterlere uygun hale getirilmesi yönünde ihtarda bulundukları söyledi. Yılmaz, 15-20 gündür indirim yapmayan şirketlerle ilgili uyarı yazılarının da gönderildiğini belirterek, “Bizim metodolojimize uymayanlarla ilgili soruşturma açabiliriz” diye konuştu. Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent petrolünün varil fiyatı bir süredir düşüyor. İran’la anlaşma haberlerinin ardından da Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık 1 dolarlık düşüşle 56.43 dolara kadar çekildi. ABD hafif petrolü de 1.0 dolarlık düşüşle 50.38 dolara indi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR