Alerjinin Nedenleri ve Tedavisi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Havaların ısınması ve yağışların azalması, toz ve polen başta olmak üzere, alerjik tepkileri tetikleyen etkenlerin artmasına neden oluyor. Uzmanlar alerjilerin tedavisinin mümkün olduğunu belirtiyor; ancak sonuca ulaşabilmek için bu konuda bilinçlenmek de çok önemli

Allerjik hastalıkları olan bireyler, normal şartlarda bir bağışıklık tepkisine gerek duyulmayacak çiçek polenleri, gıdalar veya hayvan tüylerine karşı aşırı reaksiyonlar gösterirler. Bu reaksiyon, ağırlıklı olarak bedenin dışarı ile temasta olan deri, solunum yolları ve sindirim sistemi gibi yüzeylerinde gerçekleşir. Buna göre kişinin duyarlılığına ve genetik altyapısına göre egzama, saman nezlesi, astım veya gıda allerjileri oluşur.

Tamamlayıcı ve Bütünsel Tıp açısından bakıldığında, bağışıklık sisteminin aşırı tepkilerini çeşitli uyarı ve regülasyon (düzenleme) tedavileri normal düzeyine çekmek mümkündür. Ancak bu tedavilerin başarılı olması için, en başta bağışıklık sistemini şekillendiren bağırsak yüzeyi ve bakteri dengesinin yeniden oluşturulması gerekir. Diğer yandan, allerjik reaksiyonlarda ortaya çıkan atık maddelerin de dokulardan uzaklaştırılması tedavi başarısını arttıran yaklaşımlardır.

Allerji şikayetleri olan bireylere aşağıdaki tamamlayıcı tedavi yaklaşımları sunulabilmektedir:

  • Nöralterapi ile hücrelerin ve içinde yaşadıkları ortamın işlevlerini regüle edilir. Ayrıca, bedendeki bütün organ sistemlerinin uyum içinde çalışması sağlanır.
  • Akupunktur ile bedenin kendi enerji dengesini (chi) yeniden kazanması sağlanır. Bu yöntemle ayrıca bağışıklık ve hormon sistemleri normal işlevlerine yönelmek üzere uyarılırlar.
  • Özel frekanslı manyetik alan ve biofoton uygulamaları hücreler arasındaki dengenin oluşmasına yardım eder.
  • Uyarılmış oksijen tedavisi (singlet oxygene energy) ile bütün hücre ve dokuların canlanması sağlanır.
  • Kişiye özel besinlerin değerlendirilmesi ile uygunsuz gıdaların yükünü azaltılır. Sağlıklı beslenme ve yaşam alışkanlıklarının hayata geçirilmesi için ortaklık kurulur.
  • Mikrobiyolojik düzenlemeler ile Candida adlı mantarın uzaklaştırılması sağlanır. Ayrıca, bağırsak bakteri dengesi yeniden oluşturulur.
  • Allerji hastalarında sıklıkla görülen duygusal blokajlardan arınmak, yaşam kalitesini arttırır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR