“Aşı olmayan vatan hainidir” Diyen Prof. Sönmez’e Dava Açıldı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yaptığı açıklamada “Aşı olmayan vatan hainidir, onlara kız vermeyeceğiz” diyen Prof. Bingür Sönmez’e Adıyaman’ın Kahta Tüketiciler Birliği Derneği Şubesi Onursal Başkanı Mehmet Öztürk tarafından dava açıldı.

Tüketiciler Birliği Derneği Kahta Şubesi Onursal Başkanı Mehmet Öztürk, Prof. Bingür Sönmez’in 27.12.2020 tarihinde katıldığı bir televizyon kanalında aşı yaptırmak istemeyenlerin hain olduğunu söyleyerek, hedef tahtasına koyduğunu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETTİ”

Aşı yaptırmak istemeyenlere kız bile verilmeyeceğini söyleyen Sönmez’in aşının imalatçısı gibi davrandığını kaydeden Öztürk, “Prof. Bingür Sönmez 27.12.2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, ‘Muhtemelen Ocak ayı içinde herkese aşı yapılacak. Ama ‘ben aşı yaptırmam’ diyenler birer vatan haini. Onlara kız bile vermeyeceğiz, resmi dairelere bile giremeyecekler, okullara gidemeyecekler. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok, kanun çıkarıp herkes yapacak deme şansımız yok. Ama kurallar koyacağız. Nasıl sokağa çıkma yasağının kuralları var, aşıda da kural koyacağız. Devlet dairelerine bile giremeyecekler, otobüslere binemeyecekler, toplu taşımadan faydalanamayacaklar.’ diyerek, aşı yaptırmak istemeyenleri birer vatan haini olarak ilan etmiş, halk arasında korku ve panik oluşturmuş, halkı suç işlemeye tahrik etmiş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş, halkı aşağılamış ve halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik etmiştir.

‘Aşı olmayan vatan hainidir, onlara kız vermeyeceğiz’ diyen Prof. Sönmez’e dava açıldı

“AŞI YAPTIRMAMAM, VATAN HAİNİ OLDUĞUM ANLAMINA GELMEZ”

Aşı tarihine baktığımızda 1996 tarihinde yapılan bir araştırmaya göre aşı çalışmaları, en başından en sonuna kadar ortalama 10 yıl sürüyor. Bütün bunları benzer olayları ve aşılarla ilgili süreçleri görmezden gelerek kendisi aşının imalatçısı ithalatçısı ve ihracatçısı gibi davranarak halkı aşı yaptırmaya zorlamakla, aşı yaptırma niyetinde olanları da aşı yaptırmaktan vazgeçirmiştir. Geçmişten günümüze aşılar, ilaçlar ve açıklamalara baktığımızda şahsen aşıya güvenmem mümkün değildir. Ben şahsen aşı yaptırmam. Benim aşı yaptırmamam vatan haini olduğum anlamına gelmez, her aşı yaptıran vatansever, aşı yaptırmayan da hain değildir. Ben aşı yaptırmıyorum diye vatan haini değilim. Vatan haini olmadım ve olmayacağım. Şüpheli aşı yaptırmak istemeyenleri hedef tahtasına koymuş, aşı yaptırmak istemeyenleri aşağılanmış, ayrıştırılmış, ağır ithamlarda bulunarak vatan haini olarak ilan etmiştir. Bu nedenle şüpheli hakkında kamu davası açılarak cezalandırılması için iş bu suç duyurusunda bulunma gereği hasıl olmuştur” dedi.

Diğer Haberler

Doğanın ve Huzurun Buluştuğu Bali Turu ile Rüya Gibi Bir Tatil Yapın

Bali, tropikal doğası, eşsiz plajları ve mistik kültürüyle dünyanın en popüler t...

CHP'den Muharrem İnce'ye Teklif Geldi Mi?

CHP'nin milletvekili adaylığı teklif ettiği öne sürülen Memleket Partisi Genel B...

Murat Kurum'dan Seçim Sonuçlarına İlişkin İlk Yorum

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, 31 Mart Yerel Se...

İlker Ayrık, "Çakallarla Dans 7" Kadrosunda Neden Yok?

Türk sinemasının sevilen komedi serisi Çakallarla Dans’ın yedinci filminde dikka...

Maduro Altınları İsviçre'ye Kaçırmış

Venezuela’nın Kayıp Altınları Ortaya Çıktı Venezuela’da ekonomik çöküşün hızl...

Somer Sivrioğlu Gözaltı Sonrası İlk Açıklama

Ünlülere Narkotik Operasyonu: Somer Sivrioğlu Avustralya’dan Dönüş Yolunda İsta...

Kapatma Kararı Gelin ve Damatları Kızdırdı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bi...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek PFDK'ya Sevk Edildi

TFF’den Resmi Açıklama Geldi Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, 2026...

Metal Dolap

Metal dolap, iş yerlerinden evlere kadar geniş bir kullanım yelpazesi sunan fonk...

Konut Satışları Mart Ayında Azaldı

Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre y...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi, Donald Trump'ı Karşıladı

Ankara'da gerçekleştirilen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamı...

Mısır'dan İsrail'e Ambargo

1,1 Milyar Metreküplük Doğal Gaz Akışı Durduruldu 2026 yılında Orta Doğu’da tır...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "300 Mal Müdürlüğü Kapatılacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşka...

Fiyatı Yüzde 160 Arttı, Ticaret Bakanlığı Müdahale Etti

İspanya'da yaşanan kuraklık ve böceklenme sonucu zeytinyağında geçen sezon dünya...

Fatih Ürek'in Vefatının Ardından Ailesi Hakkında Şok İddialar

Sanatçı Fatih Ürek’in hayatını kaybetmesinin ardından ailesine yönelik ortaya at...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR