Bağımsız Adayı Kimse Dinlemedi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mardin bağımsız milletvekili adayı Mehdi Sarıkaya’nın düzenlediği mitinge hiçbir vatandaşın katılmaması üzerine, “Biliyorum gönülleri burada ama kendileri yok.” açıklamasında bulundu.

POLİS EKİPLERİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Mardin bağımsız milletvekili adayı Mehdi Sarıkaya, Karayolları Meydanı’nda valilikten izin olarak miting düzenleyeceğini duyurdu. Miting nedeniyle meydana gelen polis ekipleri meydanı bariyerler çevirerek güven önlemleri aldı. Polis, mitinge katılacaklar hedefiyle de üst arama noktaları oluşturdu.

Miting alanında sadece önlem alan polis ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu sırada bağımsız milletvekili adayı Mehdi Sarıkaya, seçim çalışmalarında kullandığı araçla alana geldi.

ALANA HİÇ KİMSE GELMEYİNCE MİTİNG İPTAL OLDU

Ancak alana kendisini dinlemeye gelen hiç kimsenin olmadığını gören Mehdi Sarıkaya, mitingi iptal etmek zorunda kaldı. Polis ekipleri de alan çevresine koydukları bariyerleri alarak alandan ayrıldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunna Sarıkaya, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın kayınbiraderi ve AK Partili Orhan Miroğlu’nun 40 yıllık arkadaşı olduğunu belirtti.

mardin-de-bagimsiz-adayin-mitingine-hic-kimse-7811223_961_m[1]

“İKİ PARTİNİN ALDIĞI OYDAN DAHA ÇOK OY ALACAĞIM”

Sarıkaya, “Binlerce kişinin gönlü buradaydı ama kendileri yok. Yakınlarınız niye gelmedi diyorlar. Ben yakınlarımı mitinge davet etmedim. Herkes geleceğiz dedi ama kimse gelmedi. Gelmememe sebeplerini çok şık biliyorum. Sindirilmiş bir toplumda normaldır bunlar. Sindirilmiş bir toplumda gül yetişmez çiçek yetişmez leylak yetişmez. Sindirilmiş bir toplum rezildir. Öğrencilik yıllarımda hep zorbalarla mücadele ettim. Feodallerle, şeyh çocukları ile mücadele ettim. Seçim çalışmalarında çok destek gördüm. 10 gün öncesinde başladığımda herkes bana bakıyordu şimdi herkes bana el sallıyor. Gittiğim her yerde ikramlar alıyorum sevgi gösterileri var. Gizli bir sel var inşallah bu gizli sel sayesinde iki partinin aldığı oydan gerektiğince çok oy alacağım.” diye konuştu.

“MEVCUT 4 PARTİ AYNIDIR”

Meclis’teki 4 partinin aynı olduğunu savunan Sarıkaya, “Mevcut 4 parti aynıdır. Yalnız adları farklıdır. Misak-ı Milliyeci ve Kuvayi Milliyeci tespit edilen CHP, Kürt kanını içmeye doymuştur. MHP ise döktüğü kandan doymuştur. Şimdi HDP ile AKP kan üzerinde politika yapıyorlar. Onlarda doyduktan sonra yerlerine kanla beslenen yeni partiler kurulacaktır. Bu topraklarda barış ve kardeşlik ile iktidara gelmeye talip tespit edilen partilere ihtiyaç vardır. Ben bu tür bir ihtiyaca cevap vereceğime inanıyorum” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR