‘Bayramda kredi kartına yüklenmeyin’ uyarısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bursa Tüketiciler Derneği (BDT) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bayram alış verişinde gereksinimların karşılanması amacıyla kredi kartına yüklenilmemesi gerekliliğini ifade ederek, “Kredi kartlarının akdi ve gecikme faizleri son derece yüksektir. Tüketici, gücünü aşan miktarda kredi kartıyla borçlanıp takibe giren kartzede kervanına katılmamalıdır” dedi.

Yılmaz, dernek binasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramlık alış veriş planlarının yapıldığı bugünlerde tüketicilerden, bütçesine ideal, güvenilir besin ve giysi konusu ile alakalı seçici olmalarını istedi.

Tüketicilerin ucuzluk adına sağlıklarını rizikoya atmamaları gerektiğine ilgi çeken Yılmaz, bilhassa üretim izni olmayan merdiven altı besinlardan uzak durulması gerekliliğini vurguladı.

Üretim izni bulunan ve alakalı bakanlıkça denetlenen besinlerin seçim edilmesini altını çizen Yılmaz, “Tüketicilerin, besinlerin son kullanma tarihlerine ilgi etmeleri son derece önemlidir. Giysi ve ayakkabı seçimi konusu ile alakalı da aynı titizliğin gösterilmesi gerekir. Genellikle çocuk ayakkabılarına ilgi edilmelidir. Albenisi bulunan parlak renkler seçilmemelidir. Zira bu tür ürünlerin riskli olmaları muhtemeldir” diye konuştu.

Bayram hazırlıklarının borçlanılarak yapılmasının doğru olmadığını, bütçe sınırları içerisinde kalınmasının oldukça doğru olduğunu izah eden Yılmaz, şu şekilde devam etti:

” Bayram alış verişlerinde bilhassa şekerleme çeşitleri ve kolonyalara ilgi edilmesi, güvenilir, kaliteli, etiketi bulunan markaların seçim edilmesi gerekliliğini düşünüyoruz. Aldığımız şeyler az ama güvenilir ve sıhhatli olsun. Dayanıklı tüketim mallarında garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu ve satış ardından servis hizmetleri bulunan markaların seçim edilmesi gerekir. Hem de kaliteli ve ideal fiyatla satılan yerli mallar seçim edilmelidir. Memleket malını seçim etmek şuurlu bir tüketicinin asli görevidir. İhtiyaçların karşılanması amacıyla kredi kartına yüklenilmemelidir. Kredi kartlarının akdi ve gecikme faizleri son derece yüksektir. Tüketici, gücünü aşan miktarda kredi kartıyla borçlanıp takibe giren kartzede kervanına katılmamalıdır.Bayram kredisine gereksinim duyuluyorsa, kesinlikle bir inceleme yapılmalı ve tüketici kararını ona göre vermelidir. Sadece faiz oranları yanıltıcı olabilir.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR