Bebeklerde kalp hastalıkları oranı artıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Norveç ve Finlandiya’da aşağı yukarı 40 sene süren ve 20 bin doğum üstünde uygulanan bir araştırma, bebeklerde kalp hastalıkları görülme oranının arttığını meydana koydu.

Cleveland Clinic Türkiye Ofisi’nden uygulanan açıklamada, “yeni doğumlarda kalp hastalıkları görülme oranına” dair aşağı yukarı 40 sene süren ve 20 bin doğum üstünde uygulanan incelemenin neticeleri paylaşıldı.

Açıklamada, bebeklerde kalp hastalıklı doğum oranının yükselmesi ile oldukça çok bebeğin ufak yaşlarda kalp ameliyatı bulunduğu belirtilerek, tıp alemindeki ilerlemeler yardımıyla bu bebeklerin erken dönemde tedaviyle normal bir hayat sürebilmesinin olası bulunduğu kaydedildi.

Kalp hastalıklarıyla doğan bebeklerin 50 sene evvel yüzde 15’i hayatta kalırken, tıp aleminde elde edilen ilerlemelerle işlemiş devreye göre oldukça komplike işlemlerin gerçekleştirilebildiği aktarılan açıklamada, bu sayede mühim problemler ile hayata başlayan bebeklerin normal bir hayat sürmelerine imkân sağlandığını vurgulandı.

Açıklamada, “Başarı oranlarının yükselmesindeki sebepler; ilerlemiş teknolojiler ve prosedürler yardımıyla doğuştan kalp problemlerinin erken belirleme edilmesi, anesteziyoloji dahil yeni ameliyat teknikleri ve oldukça güzel ameliyat ardından yoğun bakım. Neredeyse bütün doğuştan kalp sorunları, şu anda kabul edilebilir riskle ameliyatla tedavi edilebilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Bu konudaki ilerlemelerin “cesaret verici” şeklinde nitelendirildiği açıklamada, kalp problemleri ile doğan hastaların tipik şeklinde hayat boyu kalp muayenelerine gereksinim duyduğu, yaşlanmayla menopoz, iktidarsızlık ve detaylı kardiyovasküler problemlerin doğuştan kalp hastalığı geçirenlerde oldukça komplike olabildiği bildirildi.

Açıklamada, “Bu hastaların popülasyonu arttıkça ve yaşlandıkça, pediatrik bakımdan olgun bakımına geçişi optimize etmeye çalışmalıyız. Doğuştan kalp sorunları, ameliyatla tedavi edildiklerinde dahi, genelde uzun süreli tıbbi özen gerektiren koşulları yanında getirmektedir” ikazında bulunuldu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR