Borsada Alınabilecek Hisseler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Borsada alınabilecek hisseler arasında birbirinden değerli şirketlere ait kağıtlar bulunmaktadır. Borsada kaybetmemenin sırrı aslında bu noktada başlıyor. Yıllardır varolan ve güvenilir şirketlere ait hisse senetleri asla kaybettirmiyor. Genellikle borsaya giren küçük yatırımcının ilk etapta yapmak istediği kısa vadede büyük kazançlar elde etmek istemesidir. Ancak, bu acemice davranış büyük zararlara neden olabiliyor. Özellikle spekülatif kağıtlara girmek paranızla büyük zararla edebilmeniz anlamına geliyor. Bu yüzden borsada alınabilecek büyük şirketlere ait hisselere girmek her zaman daha mantıklıdır. Bu hisseler neler, yatırım yapılabilecek hisselerden bazılarını sizlerle paylaşalım. Ancak, bunların yatırım tavsiyesi olmadığını başlangıçta belirtmeden geçmeyelim.

Borsada Alınabilecek Hisseler

COCA COLA İÇECEK CCOLA Hissesi

Coca Cola gibi dünya devi bir şirkete yatırım yapmak borsada en akılcı işlerden biri olsa gerek. Kola içen sayısının azalmadığı gibi arttığı bir gerçek. Coca Cola gibi büyük bir bostancı escort şirketinde kar oranını her zaman arttırmak istemesi ve iflas etme oranında neredeyse yüzde 0’a yakın olması Coca Cola hisse senetine yatırım yapılabileceğini gösteriyor. 2006 yılında 8 TL olan Coca Cola hissesi bugün 57 TL seviyelerinde bulunuyor. Yıllık değişimi ise %135 ile oldukça iyi. Bu demek oluyorki tam 1 yıl önce Coca Cola hissesi olan yatırımcı 100 lirasını 235 TL yapmış.

ÜLKER Bisküvi ULKER Hisse Senedi

Türkiye’de en büyük şirketlerden biriside Ülker’dir. Her geçen gün karını arttıran ve yeni ürünler çıkararak piyasada varolan Ülker bisküvi kaliteyide hiçbir zaman elden bırakmıyor. Spekülatif kağıtlar yerine oldukça güvenilir Ülker bisküviye yatırım yapmak daha mantıklı gözüküyor. Ülker 1 yılda %155 oranında yükselmiş. 1 yıl önce 100 TL lik yatırım yapan 1 kişi şu anda 255 TL ye sahip.

GOOD-YEAR GOODY Hissesi

Lastik denilince akla gelen ilk firmalardan biride Good Year olsa gerek. Zira Good Year karı yaz aylarına girerken ve kış aylarına girerken artmakta. Özellikle kış lastikleri zorunlu hale gelince Good Year karları artmaya devam edecek gibi görünüyor. Başarılı şirketlerden Good Year borsada çok büyük paralar kazandırmıyor. Ancak, Goody yatırımcılar tarafından en çok güvenilen ve ağır adımlarla sağlam ilerleyen hisseler arasında yer alıyor.

Aygaz Şirketi Aygaz Hisse Seneti

Yine yılların şirketi Aygaz Türkiye’de yıllardır varolan bir firmadır. Özellikle doğal gazın yayınlaşması büyük karlar yapan Aygaz’ın tüp satışlarında azalmaya neden olsada, Aygaz kendisine yeni alanlar yaratarak karını arttırmaya devam ediyor. Spekülatif hareketlerden tamamen uzak duran Aygaz şirketi için yıllık değişim %60 oranında. 1 yıl önce 100 TL lik Aygaz hissesi alan yatırımcı 160 TL ye sahip durumda.

Kazandıran Hisse Senetleri

Borsada bulunan şirketler arasında en güvenilir 50 şirketi sıralamaya devam edeceğiz. Şimdilik bu şirketler hakkında genel yorumlarımızı yaptık. İlerleyen günlerde diğer şirketler hakkında fikirlerimizi aktarmaya devam edeceğiz. Borsada oynuyorsanız, siz siz olun büyük şirketlerden vazgeçmeyin. Spekülatif kağıtlardan uzak durun. Kısa sürede kazanmak yerine uzun vadeli yatırım yaparak paranızı en az riskle yönetin. Hisse seneti alımı yaparken bu şirketleride değerlendirebilirsiniz. Bu şirketlerle kısa vadede de kazanabilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR