Dolar Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Son 7-8 aylık dönemde 2,90 tl den 3,95 tl leri gören dolar uzun süredir en düşük fiyatı olan 3,51 tl yi gördü. Amerika’da açıklanmakta olan tarım dışı istihdam verisinin mayısta 138 bin artarak, 182 bin olan beklentilerin bir hayli altında seyretmesi, küresel piyasalarda doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer düşürmesine sebep olurken, dolar/TL de buna paralel 3,5137 ile 27 Aralık 2016 tarihinden bu yana en ufak seviyelerine indiğini gösterdi.

Son Dönemde 3,50 TL Seviyesi Konuşuluyordu

Amerika verilerinin öncesinde 3,53 TL den fazla yatay seyreden dolar/TL, veri sonrası hızlı bir biçimde düşüşe geçti. Dolar/TL saat 15.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 düşüerek 3,5110 TL seviyelerinde dengelenirken, avro/dolar paritesindeki yükselişin etkisiyle avro/TL yüzde 0,3 değer kazanarak 3,9675’e çıktı.

Dolar Fiyatları Ne Olacak?

Dolar bu yıl herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Dolara yatırım yapan herkes adeta ters köşe olmuş durumda. Dolar önce 3,95 TL  seviyesini gördü ardından kademeli olarak düşüş gösterdi. Parasını dolara yatıranlar zararla çıkmak zorunda kalıyor ya da belirsiz bir süre daha dolarda kalmaya devam edeceği görülüyor. Dolar/TL fiyatlarının bu haftaki Fed kararı sonrasında tepki verebileceği düşünülüyor. Ancak bu tepkinin aşağı yönlü ya da yukarı yönlü olup olmayacağı konusunda kesin bir bilgi olmadığı gibi zararını minumuma indirmek isteyen dolar zedeler dolar üzerinden faize yatırarak bir nebze paralarının değer kaybetmelerini önlemeye çalışmaktadırlar.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR