E-okul Karne Notu Sorgulama

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Öğrencilerin merakla beklediği karne heyecanı amacıyla geri sayım başladı. Peki okullar ne vakit kapanacak ve yaz tatili ne vakit başlayacak?

Eğitim öğretim senesi sonunun yaklaşmasıyla eş güdümlü okulların ne vakit tatile gireceği de en merak edilen konular arasında yer alıyor. Hem veliler hem de öğrenciler 6 Şubat 2015’te başlayan 2014-2015 eğitim ve öğretim senesinın 2’nci döneminin sona ermesiyle eş güdümlü 3 aylık uzun bir tatilin yolunu gözlüyor.

Öğrencilerin tatili ne vakit başlıyor?

LYS ve TEOG imtihanlarına hazırlanan ve sene boyu okullarına giden öğrenciler amacıyla 2014-2015 eğitim ve öğretim senesi 12 Haziran Cuma günü son bulacak. Okul önceki eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 12 Haziran’dan itibaren 3 aylık yaz tatiline başlayacak.

Öğretmenler ne vakit tatil yapacak?

Öğretmenler ise okulların kapanmasının sonrasında kurullar, mesleki çalışmalar ve toplantılar sebebiyle aşağı yukarı 3 haftalık bir çalışma dönemine başlayacak. Öğretmenler amacıyla tatilin başlangıcı ise 1 Temmuz 2015 tarihi olacak. Örgün ve Yaygın Eğitim kurumlarında 2015-2016 eğitim öğretim senesi 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler bu tarihe kadar 3 aylık uzun bir tatil yapacak.

Eğitim Öğretimin 2. dönemi bitmek üzere. Sınav haftasının geri kalması üstüne öğrenciler ve veliler E okul not sorgulama ve veli bilgilendirme sayfasını gerektiğince yoğun bir biçimde giriş sağlanıyor.

Öğrencilerin notlarının yayınlandığı e okul sayfası büyük basitlikler sağlıyor. Veliler öğrencilerinin notlarını görmek ve halini denetim etmek amacıyla e okul ana sayfasına girerek e okul veli bilgilendirme sayfasını ziyaret ediyorlar.

Teknolojinin ilerlemesiyle ilerleyen sistemde e okul siteside kendini devamlı şeklinde güncelliyor. MEB yönünden hazırlanan e okul sistemi herkes yönünden beğeniliyor. E okul yardımıyla öğrenciler imtihan notlarını rahatça öğrenebiliyor. E okul karne notları amacıyla bundan sonra geri sayım başladı.

TEOG SONUÇLARI E OKUL’DA

Yeni teknoloji ile eş güdümlü TEOG neticeleri bundan sonra e okul sistemiyle öğrenebiliyor. Öğrenciler TEOG imtihan neticeleri amacıyla e okul resmi sitesine girerek e okul teog imtihan neticelerini rahatça sorgulayabilirler.

e Okul resmi sitesi amacıyla e-okul.meb.gov.tr/logineokul.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR