“Formalardan Aldıkları Paraları Açıklasınlar”

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün borçlarına yönelik yapılan eleştirilerine sert cevap verdi.

Fikret Orman, Ceylan Inter Contienental Otel’de yapılan Divan Kurulu toplantısında borçlar hususu ile alakalı yönetime yapılan eleştirilere sert cevap verdi.

“BEŞİKTAŞ’IN İTİBARINI ZEDELEMEYİN”

“Beşiktaş’ta herşey denetlenir.” diyen Başkan Orman, “2,5 katrilyondan bahsediliyor. Bir kurul kurulsun ve bir gerektiğinceki Divan Kurulu’nda bunları açalım. ‘Battık’ diye toplantılar yapılıyor. Bu rakamlar hepimizi rahatsız ediyor. Denetleme Kurulu’nun söylediklerine itibar edilmiyor. O zaman bir kurul oluşturulsun ve bakılsın. Bir şeyin üstü örtülüyormuş gibi olmasın. Bakkal mantığıyla burada anlatılmaz. 2,5 katrilyon Beşiktaş nasıl borçlanacak. Böyle olsa burada durabilir miydik? Hiçbir şeyin altığını kapattığımız yoktur. Kimse Beşiktaş’ın itibarını Divan Kurulu’nda itibarsızlaştırmasın. Ayıptır.” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“30 MİLYON DOLAR GELİRİ 150 MİLYONA ÇIKARDIK”

“Senelerdir hesap sorulmazken biz yapar iken suçlu hale geliyoruz. Üzülmek istemiyorum ama Beşiktaş’ta bir şey yapmak isteyenlere destek olunsun istiyoruz. Bir şeylerle uğraşıyoruz. Bir mücadele içindeyiz. Kimse demiyor ki ‘Şuralar hata, bu tür yapılması lazım.’ Birçok kere sordum. Stadı yapmayalım mı? Yapalım. Transfer yapmayalım mı? Yapalım. Büyümeyelim mi? Büyüyelim. Geçmiş borçları ödemeyelim mi? Ödeyelim. Ama bunu nasıl yapacağımızla alakalı bir adet tavsiye yok. Beşiktaş’ın stat geliri 150 milyon dolara geliyor ve ama ‘3 senelik loca ve VIP gelirlerini satmışsınız. Bu nasıl gelir?’ diyorlar. Beşiktaş’ın gerektiğince öncesindeki stat geliri 30 milyon dolar. Biz stat yaparak bunu 150 milyon dolara çıkarıyoruz. Biz bunları aldık stada harcadık ve borç hanesinde duruyor. Daha öncesinde kullanılan borç gözükmüyordu. Bu stadı yapmamız bu şekilde mümkün. 30 milyon dolar geliri 150 milyon dolara çıkarmışız. 35 milyon dolar gelirini harcadık diye ‘Onu kullanmışsınız’ diyeceksiniz. Diğer fark ne olacak? Ne çivi çakmışsınız? Yöneticilik yapmışsınız. Çıkıp dşıkn ki ‘Ben şunu yaptım.’. Yönetim kuruluna adam almışız, 1 lira vermemiş, toplantılara gelmemiş, iş vermişiz yapmamış.”

fikret-orman-diger-kulupler-formalardan

“FORMALARINA REKLAM BULANLAR RAKAMI AÇIKLASINLAR”

Beşiktaş’a laf atanlara da cevap veren Orman, “Formalarına reklam bulamıyorlar o Beşiktaş’a laf atanlar, buldukları reklamı açıklasınlar. Onlar ne kadar elde etmiş, biz ne kadar elde etmişiz? Şimdiki piyasa sayısal sayısal değeri bellidir.” dedi.

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Stat çatısının maliyeti ile alakalı da bilgiler veren Fikret Orman, “Çatı 16,7 milyon dolara mal olacak ve 12 milyon dolarını verdik. 15 günde bir ödeme yapıyoruz. Çok zor bir inşaat, çok zor bir çatı. Bursaspor 2-3 yılda kaldıramadı ve neticesinde bitirebildi. İnşallah en kısa sürede stadımıza dönmüş olacağız. Herkes emin olsun ki Beşiktaş başkanı ve yönetim kurulu gece gündüz demeden çalışmaktadır.” diye konuştu.

“BARCELONA, ATLETİCO MADRID, CHELSEA SATARKEN PROBLEM DEĞİL BİZ SATARKEN Mİ PROBLEM?”

Transferler ile alakalı da açıklamalarda belirleme edilen Başkan Orman, “5 oyuncu transferi yaptık. Beşiktaş, son 10 yılda ilk defa bir sezona hiçbir futbolcusuna bir kuruş borcu olmadan girmiştir. 18 milyon euroluk satışımız ortadır 6 milyon 250 bin euroluk bonservis harcamamız olmuştur. İnşallah çok şık bir sezon geçireceğiz ve Vodafone Arena’ya döneceğiz. Atletico Madrid satarken, herkes satarken problem değil de biz satarken mi problem? Satacağız ve gerektiğince şıksini alacağız.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Narin, Annesini Uygunsuz Bir Vaziyette Gördüğü için Öldürülmüş

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'in öldürülme...

Şarkıcı Sinan Akçıl Canlı Yayında İtiraf Etti

Katıldığı canlı yayında eski sevgilileri için yaptırdığı dövmelerden bahseden Si...

Tusem Tarım Hakkında İkinci Konkordato Süreci Başladı

Manisa’da üretim tesisleri bulunan ve Ege Bölgesi’nde zeytin sektöründe faaliyet...

Acun Ilıacalı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan İtirafı

Son günlerde seneler önce Adnan Oktar'ın örgütünde olmasıyla konuşulan Acun Ilıc...

Aston Villa'nın Kadın Takımı Sahaya Çıkmaya Korkar Hale Geldi

Aston Villa'nın kadın futbol takımı yeni sezon formalarının ıslandığında tüm vüc...

Sakine Teyzenin Evi Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Isparta'nın Sav beldesinde yaşayan 75 yaşındaki Sakine Akkul'un evini görenler g...

IMEİ Açtırma Ücreti Belli Oldu

TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon verilerine göre 2025 yılında IMEİ açtırma ...

Lübnan'da Cihazların İnfilak Ettiği An Kan Dondurdu

İsrail, Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızarak patlattı. Korkunç saldırıyı Lübnan...

İsrailli Rehinelerin Aileleri Gemileri Yaktı

Gazze'de on binlerce masum sivili katleden Netanyahu yönetiminin ateşkese yanaşm...

Depoları Doldurun! Yine Yakıt Zammı Geliyor

Son dönemde üst üste gelen zamlarla 36 lirayı aşan benzin ve motorine yeni zamla...

Trump ile Musk Arasındaki Gerilim Yükseliyor

ABD Başkanı Trump ve Elon Musk Arasındaki Vergi Tartışması Alevlendi ABD Başkan...

Galatasaray'dan Hakem Yasin Kol'a Sosyal Medya Tepkisi

Beşiktaş derbisinde hakem kararları gündemde: Sarı-kırmızılılar, avantaj kuralın...

Jonathan Joss, Komşusu Tarafından Öldürüldü

"King of the Hill" Dizisinin Seslendirme Sanatçısı Jonathan Joss Komşusu Tarafın...

Arda Güler, Real Madrid'e Resmen İmza Attı

Son dakika: Arda Güler, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşmeye resmen imza attı. Ba...

İlker Ayrık, "Çakallarla Dans 7" Kadrosunda Neden Yok?

Türk sinemasının sevilen komedi serisi Çakallarla Dans’ın yedinci filminde dikka...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR