Haşerelerin İçindeki 3 Ton Ürün İmha Edildi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Buca Besin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin bir depoya düzenledikleri baskında, pazara sürülmek üzere belirleme edilen haşerat ve hayvan pisliği içerisinde 3 ton kuruyemiş, cezerye, kuru incir, kayısı ve üzüm ele geçirildi.

3 TON ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Buca Besin, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Yenigün Mahallesi’nde belirleme edilen bir depoya düzenledikleri baskında pazara sürülmek üzere hazırlanan aşağı yukarı 3 ton kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, kuru domates, cezerye, pestil, bitki çayı ve kuruyemiş ele geçirdi. Ekipler, besin maddelerinin arasında fare yavruları ve haşeratların cirit attığı depoda ele geçirilen ürünlere el koyup, imha prosedürü gerçekleştirdi. İnsan sağlığını hiçe sayarak, tertemiz olmayan bir ortamda üretim yapan işletme sahibi Z.A.’nın ürünlerini şehir pazarlarında ‘organik ürün’ diye tanıtarak satış yaptığı belirlendi.

ORGANİK ÜRÜN DİYE SATIYORDU

Ekipler gerçekleştirdikleri operasyonda insan sağlığı ve besin güvenirliği yönünden tehlike oluşturmanın ötesinde mide bulandıran görüntülerle karşılaştı. Farelerin yavrulayıp çoğaldığı, haşerelerin cirit attığı depoda kuru üzüm ve incirlerle cezerye üretimi yapıldığı belirleme edildi.

MERDİVEN ALTI ÜRETİM

Rutubetten küflenmiş duvarlarla çevrili depoda, haşeratların yuva edindiği üst üste yığılmış çuvallarda belirleme edilen besin maddeleriyle üretim yapan firma sahibi Z.A.’nın rahatlığı ilgi çekti. Mide bulandıran leğenlerde cezerye üretip, ambalajlayan firma, merdiven altı üretimlerin halini açıkça gözler önüne serdi. Ekipler, gerçekleştirdikleri araştırmalarda çuvallarda bekleyen ürünlerde kokuşma ve bozulma belirleme etti. Firmanın ürettiği mamülleri, şehir pazarlarında ‘organik ürün’ şeklinde lanse ederek sattığı belirlendi. Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Besin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri insan sağlığını hiçe sayarak üretim yapan firma ile ilgili prosedür yaptı. Tonlarca ham madde ve pazara sürülmeye hazır mamullerine el koyan ekipler, imha prosedürü gerçekleştirdi.

Diğer Haberler

Kırmızı Et'te Cezalar Başlıyor

Kırmızı et sektöründe yaşanan ciddi fiyat artışları gündemden düşmezken Rekabet ...

Doğanın ve Huzurun Buluştuğu Bali Turu ile Rüya Gibi Bir Tatil Yapın

Bali, tropikal doğası, eşsiz plajları ve mistik kültürüyle dünyanın en popüler t...

Galatasaray'dan Türkiye Kupası Kura Çekimine Protesto

Türkiye Futbol Federasyonu'nu protesto eden Galatasaray, bu tutumunu Türkiye Kup...

Jonathan Joss, Komşusu Tarafından Öldürüldü

"King of the Hill" Dizisinin Seslendirme Sanatçısı Jonathan Joss Komşusu Tarafın...

Kurultayda Yaşanan 2 Olay CHP Tarihine Geçti

Art arda yaşadığı seçim hezimetlerine rağmen koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğ...

İlber Ortaylı'dan Öneri: "İstanbul'da Asgari Ücret Yasak Olmalıdır"

Kimi zaman yaptığı sürpriz çıkışlarla adından söz ettiren ünlü tarihçi Prof. Dr....

Sergen Yalçın'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a Olay Sözler

Spor yorumcusu Sergen Yalçın, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Galat...

Depoları Doldurun! Yine Yakıt Zammı Geliyor

Son dönemde üst üste gelen zamlarla 36 lirayı aşan benzin ve motorine yeni zamla...

İstanbul'da 56 Derece Hissedilen Sıcaklık

İstanbul, Afrika kökenli sıcak hava dalgasının etkisi altına girerek, adeta bir ...

Binlerce Yıllık Tarih Siyaha Boyandı

İtalya'nın Roma şehrinde bulunan Aşk Çeşmesi'ne aktivistlerin seyreltilmiş kömür...

Goldman Sachs'tan Müşterilerine Dikkat Çeken TL Raporu

ABD'nin önde gelen bankalarından Goldman Sachs, müşterilerine "Türkiye (Türk lir...

TÜİK Verilerine Göre Konut Satışlarında Düşüş Sürüyor

Türkiye'deki konut satışlarındaki son durum TÜİK verilerinde açıklandı. Buna gör...

Cem Yılmaz Lüks Villasını Satışa Çıkardı

Yeni gösterisiyle hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan Cem Yılmaz, Levent'teki lük...

Hafize Gaye Erkan'dan Sessizliğini Bozdu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, babası Erol Erkan tarafından bir çalış...

İran'da Protestolarda Can Kaybı 538'e Yükseldi

İran’da ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan ve iki haftayı aşkın süredir devam ...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR