Haziran Ayında Altın Ne Olur?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçtiğimiz yılın Son çeyreğine kadar 1900 dolar ons fiyatını gören altın son çeyrekten bu yana düşme trendini girmiş ve düşüşler devam etmişti. Özellikle son olarak Güney Kıbrıs’ın altın satacağına ilişkin haberler altın fiyatlırının 1300 dolar ons fiyatına kadar inmesine neden olmuştu. Altın fiyatları şu an itibariyle 1470 dolar ons fiyatlarında seyrediyor. Altın için en çok merak edilen Haziran ayında altının ne olacağı konusu. Özellikle yaz aylarının gelmesi birçok kişiye altın fiyatları konusunda umut ışığı oluyor.

Haziran Ayında Altın Ne Olacak?

Altın fiyatları için her zaman söylenen bir durum olan yaz aylarında düğün mevsimi olması ve altın fiyatlarının yükselecek olmasıdır. Ancak, bunu göre altına yatırım yapmak mantıklı değil. Çünkü, FED’in ekonomi açıklamaları sonrası olumlu bir tablo çizilmeye devam ederse, zaten karizması çizilmiş olan altın dahada düşebilir. Uzmanlara göre altın son yaşadığı düşüş sonrası yatırımcılarını korkutarak kendinden uzaklaştırdı. Birçok altın yatırımcısı zarar ederek altından ayrıldı. Daha çok hisse senedi ve borsa tarafına yönelen yatırımlar altın fiyatlarının daha düşebileceğini gösteriyor.

Altın fiyatları 1300 dolar ons seviyesine kadar geldikten sonra 2 haftalık tepki alımları ile 1470 dolar seviyesine tekrar yükseldi. Ancak, altın kısa vadede düşüş trendine devam ediyor. Bu düşüş trendi ile altın fiyatlarının 1200 dolara kadar gerileme olasılığı bulunuyor. Yaklaşık 6 aylık bir dönemde altın yatırımcısını korkutmaz ve dünyada yaşanan gelişmelerde altına yatırım uygun hale getirirse, altın fiyatları 6 aylık dönemde kendini toparlayabilir. Bu demek oluyor ki altın fiyatları en az 6 ay daha kendini toparlayamayacak ve 1600 dolar ons seviyelerini göremeyecek. Bu dönem içerisinde yaz ayların düğün mevsimi nedeniyle maximum 1600 dolar seviyelerine kadar gelme olasılığı bulunan altında 2014 yılına kadar büyük yükselişler beklenmiyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR