‘İmam hatip okulları ihtişamlı günlerine döndü’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, 28 Şubat ürünü katsayı ve başörtüsü gibi engellerin kaldırılmasıyla imam hatip okullarındaki öğrenci adedinin 1 milyona ulaştığını bildirdi.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatip okullarının toplumsal bir gereksinim ve mutabakat sonucunda meydana çıkmış kurumlar bulunduğunu söyledi.

Bu okulları milletin her vakit sahiplendiğini, rastgele bir engelle önü kesilmediği müddetçe gereken ilgiyi fazlasıyla gösterdiğini bildiren Öksüz, “Engellendiği dönemlerde kayıplar yaşasa da zenginliği milletçe muhafaza edilmiştir. Bugün de aynı ilgi ve ilgi artarak devam etmektedir” diye konuştu.

“Öğrenci adedi artıyor”

Öksüz, 1996-1997 eğitim öğretim döneminde aşağı yukarı 500 bin bulunan imam hatip ortaokulu ve lise öğrencisi adedinin “28 Şubat’ın getirmiş bulunduğu eğitimde şans eşitliğini yok eden adaletsiz uygulamalarla 2000’de 100 bine kadar düştüğünü” dile getirdi.

Eğitim sisteminde “4 4 4″e geçilmesiyle imam hatip ortaokullarının tekrar açıldığını anımsatan Öksüz, şu şekilde devam etti:

“Katsayı ve başörtüsü engellerinin siyasi irade yönünden ortadan kaldırılmasıyla imam hatip okulları tekrar eski ihtişamlı günlerine geri döndü hem de oldukça da ileri noktalara taşındı. İmam hatip okullarında 28 Şubat baskısıyla 100 bine kadar düşen öğrenci adedi 2011 senesinde 300 bine, ortaokulların tekrar açılmasıyla da bir milyona ulaştı. Yoğun talebin karşılanması amacıyla okul ve sınıf sayıları da arttırılıyor. Gelinen nokta bir kez oldukça göstermiştir ki milletimiz açık bir biçimde dinine bağlı, milli ve manevi duyguları güçlü, kültür ve medeniyetine sahip çıkan bir kuşak istemektedir.”

Öksüz, imam hatip lisesi adedinin bini aştığını, ortaokulu adedinin ise bin 600’ü geçtiğini vurguladı.

“Üniversite sınavlarındaki başarı arttı”

TİMAV Başkanı Öksüz, katsayının kaldırılması ve ortaokulların tekrar açılmasıyla imam hatip okullarındaki öğrencilerinin üniversite sınavlarındaki başarısının da artmaya başladığını anlattı.

Önemli üniversitelerini kazanabilen imam hatip okulu mezunlarıyla gurur duyduklarını ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

“Yıllardır imam hatipleri engellemeye çalışan kesimlerin bu okullarımız üzerinden dine ve dindarlara karşı resmen bir harp yürüttüklerini ifade etmek mümkündür. Daha evvel yalnızca hayal ettiğimiz Hazreti Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Kur’an dersleri, bugün bütün okullarda seçmeli şeklinde okutulmaktadır. Bu, büyük bir devrimdir. Bu devrimi sağlayan siyasi iradeye teşekkür, boynumuzun borcudur.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR