İmplant Kaç Yıl Dayanır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İmplant tedavisi, uzun soluklu bir süreçtir. Bu süreç zarfında tüm dişlerini kaybetmiş olan kişiler bile tekrardan diş sahibi olabilirler. Özellikle diş bakımlarına önem vermeyen kişiler için implant tedavisi çok güzel bir geri diş kazanma yöntemidir. Uzun süreli olan tedavisi boyunca; çene kontrolü, çenenin uygun bir hale gelmesi için beklenen süreç, cerrahi operasyon ve yapılan dişlerin çene ile kaynaması işlemleri gerçekleşiyor. 6 hafta ile 9 aylık bir süreye kadar uzayan tedavi süresi, implant ömrünün ne kadar süre ile kalacağını merak ettirmektedir.

Tedavi Süresinde Gerçekleşenler

İmplant tedavisi yaklaşık olarak 6 hafta ile 9 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Bu süre zarfı hastadan hastaya göre değişiklik göstermektedir.

Kişilerin daha beyaz ve sağlıklı bir bünyeye kavuşabilmesi için gerekli olan implant tedavisinin süresi boyunca şu işlemler olmaktadır;

  • Çene Uygunluğu: Bu işlemde önce çenenin kontrolü yapılmaktadır. Çenesi implant tedavisine uygun olan bireyler tedaviye başlamak için diğer işleme tabi tutulur.
  • Uygun Hale Getirmek: Duruma göre kişinin çenesi uygun ise çenesi düzeltilmeye başlanır. Bu süre içerisinde çenenin implant tedavisine uygun bir hale gelmesi için beklenilmektedir.
  • Cerrahi Süreç: Bu süreçte hekimler tedaviye başlamaktadır. Çeneye göre dişler tasarlanarak, bölüm bölüm montaj işlemleri gerçekleştirilmektedir.
  • Dişlerin Çeneye Kaynaması: Cerrahi operasyon tamamlandıktan sonra dişlerin çeneye kaynaması beklenilmektedir. Bu süreç hastadan hastaya değişiklik gösterebilmektedir. Bu zaman zarfından hastaların sürekli olarak hekime görünmeleri gerekmektedir.

Uzun bir süreyi içerisine alan implant tedavisi, daha iyi bir ağız görüntüsü için gereklidir.

Diş İmplant Çeşitleri

Diş implantın çeşitleri hastaya göre değişiklik göstermektedir.

Bu değişiklikleri şöyle sıralamak mümkündür:

  • Boy ve genişlik
  • Kök boyu
  • Çene kemiği yapısına göre
  • Diş genişliği

Bu şekilde sıraya sokulan implant çeşitleri, birçok hastada farklılıklar göstermektedir. Genellikle ön dişlerin genişliği ve uzunluğu arka dişlere göre farklılık göstermektedir.

Diş İmplant Ömrü

Diş implant ömrü kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Eğer hasta her koşulu karşılıyor ise diş implantları ömür boyu dayanmaktadır. Diğer türlü her şartları karşılamıyor, dişlerine zarar verecek etkenlere maruz kalıyor ise yaklaşık olarak 20 sene implantlar sağlam bir şekilde kalmaktadır. İmplant yaptırmış olan kişilerin dişlerinin bakımına son derece özen göstermesi gerekmektedir. Ağız temizliğine ne kadar dikkat edilirse o kadar diş implantları dayanmaktadır.

Diş İmplant Ömrünü Uzatmak İçin

Diş implant ömrünü uzatmak için kişilerin sürekli olarak ağız bakımlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Ne kadar dikkatli bir şekilde bakılırsa diş implantlarının ömrü de o kadar uzatılmaktadır. Orijinal dişler gibi sürekli olarak onlarında temizlenmesi gerekmektedir. İmplant dişler ile sert cisimler kırılmamalıdır. Ayrıca günde en az 2 defa fırça ile temizlenmesi gerekmektedir. İmplant yaptırmış olan kişiler fırça ile temizliğin yanı sıra ağızlarını sürekli olarak yıkamaları gerekmektedir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR