İstihbarat Uyardı, Alman Vekiller Korktu

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan mülteci kabul uyuşma ardından Türkiye’deki mültecilerin halini yerinde incelemek üzere Federal Meclis Avrupa Komisyonu delegesi milletvekilleri bugün Türkiye’ye gitti. Altı milletvekillinden meydana gelen heyet, emniyet gerekçesiyle görüşmelerini Ankara ve İstanbul ile sınırlı tutuyor.

İSTİHBARAT UYARDI

Bugün başlayan ve 21 Nisan’a kadar sürecek ziyarette, milletvekilleri Gaziantep, Ankara ve İstanbul’da ilişkilerda bulunacaktı. Gaziantep’te Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret edip, ulusal yetkililerden bilgi alma da uygulama dahilindeydi. Fakat Almanya’nın dış istihbarattan mesul Federal Haber Alma Teşkilatı, komisyonu IŞİD hücumlarına karşı uyardı.

istihbaratin-uyarisi-turkiye-ye-gelen-alman_x_8366769_5244_z2[1]

IŞİD’in son zaman füze hücumları gerçekleştirdiğini komisyona ileten istihbaratçılar, Gaziantep ziyaretini uygulamalarından çıkarmalarını söyledi. Komisyon delegesi kimi milletvekilleri mültecilerin halini yakından görmek amacıyla emniyet riskine karşın gitmeyi önerirken, kimileri de hücum endişesiyle gitmeme kararlığı gösterdi. İstihbaratın uyarısını öneme alan milletvekilleri, son anda Gaziantep görüşmelerini uygulamadan çıkardı.

BAKANLAR GÖRÜŞMÜYOR

Michael Stübgen’in (CDU/CSU) başkanlığını yaptığı heyette şu milletvekilleri bulunuyor: Matern von Marschall (CDU/CSU), Gabriele Groneberg (SPD), Dr. Dorothee Schlegel (SPD), Sevim Dağdelen (Sol Parti) ve Manuel Sarrazin (Yeşiller).

Heyet Türkiye’de mültecilerin halinin yanı sıra basın özgürlüğü ve Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecindeki ilerlemeleri de görüşecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır kurula randevu vermeyince, Ankara’daki ilişkiler müsteşar düzeyinde gerçekleşecek. Heyetin İstanbul ilişkilerı ise çoğunluklu şeklinde sivil toplum kuruluş temsilcileriyle sınırlı olacak. Heyet ziyaretini 21 Nisan’da tamamlayıp Berlin’e dönecek.

Diğer Haberler

EFT den Fazla Ücret Almaya Artık Son

Merkez Bankası, mobil bankacılık üzerinden para transfer edilen EFT ve FAST işle...

Eto'o'nun Son Hali Ağızları Açık Bıraktı

Ukrayna'ya destek için oynanan özel maçta efsane futbolcular yeniden sahada boy ...

Her An 5.5 ve Üzeri Deprem Olabilir

Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Türkiye'de 24 şehir, 110 ilçe ve 500'ü aşkın maha...

Bakan Şimşek: Suudi Arabistan'a Turist Götürebiliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedefle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Mesajı

Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammıyla i...

Jennifer Lopez, İstanbul'da Mağazaya Alınmadı!

İstanbul’da Ünlü Şarkıcının Alışverişi ve Mağaza Krizi Dünyaca ünlü şarkıcı ve ...

Fırıncı Elektrik Faturasını Görünce Küçük Dilini Yuttu

Fransa'nın kuzeydoğusundaki Bollwiller kasabasındaki bir fırıncıya 109 bin eurol...

FED, Faizi Sabit Bıraktı

FED Beklentilere Paralel Karar Aldı Politika Faizi Değişmedi ABD Merkez Bankas...

500 TL'lik Banknot İddiaları Yalanladı

TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesi sonucu bir süredir 500 TL'lik banknotun...

Kübra Aykut'un Avukat Sevgilisi Sessizliğini Bozdu

TikTok fenomeni Kübra Aykut'un, yazdığı intihar mektubunun ardından yaşadığı bin...

Küresel Gerilim Altını Uçurdu

Tarihi Rekorlar Peş Peşe Geldi ABD ile Avrupa Birliği arasında tırmanan siyasi ...

Avrupa Parlamentosu ABD Ticaret Anlaşmasını Askıya Aldı

Süreç Belirsizliğe Girdi Avrupa Parlamentosu, ABD yönetiminin Grönland’a yöneli...

Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri Transferi

Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri nöbeti her an mutlu sonuçlanabilir. Bir süredir ...

Fenerbahçe'nin Yeni Transferi 10 Numarayı İstedi!

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sebastian Szymanski, Arda Güler'in ayrılığı sonras...

Merve Boluğur'dan 3. Defa Evlenme Şartı

Geçtiğimiz sene nikah masasına oturduktan günler sonra boşanan Merve Boluğur, so...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR