Kırklareli ve Edirne’ye İstanbul’dan Yoğun Göç

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yükselen olası İstanbul depremi endişesi, Edirne ve Kırklareli’de emlak satışlarında artışa yol açtı. Sadece Kırklareli’de son 20 günde İstanbul’dan gelen yaklaşık 2 bin kişiye ev ve arsa satıldı, Edirne’de de yoğun bir göç dalgası yaşanıyor.

Son yaşanan depremlerin korkuttuğu İstanbullular, alternatif arayışına yöneldi. Fay hattından uzaklığı ve İstanbul’a yakın olması nedeniyle Edirne ve Kırklareli’ne talep arttı. İstanbul’da yaşayan çok sayıda vatandaş, Edirne ve Kırklareli’nden arsa ve ev almaya ya da kiralamaya başladı. Fay hattı üzerinde olan Tekirdağ ise tercih edilmedi.

“SON 20 GÜNDE İSTANBUL’DAN GELEN 2 BİN KİŞİYE EV VE ARSA SATILDI”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık da depremlerin ardından Kırklareli’nde göç hareketliliğinin arttığını belirtti. Kırklareli’nin deprem bölgesi dışında olduğu için diğer illere göre daha güvende görüldüğünü dile getiren Ilık, “Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden aldığım bilgiler doğrultusunda satışların arttığını öğrendim. Bizi de çevreden ve ülkemizin belirli yerlerinden arayanlar satılık arsa ve daire soranlar oluyor. Bölgemize doğru bir göç başladı. Geçmişte olmayan bir hareketlilik gözlüyoruz. Son 20 günde İstanbul’dan kentimize yerleşmek isteyen yaklaşık 2 bin kişiye ev ve arsa satıldı” diye konuştu. Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıların ilgisinin arttığını gözlemlediklerini belirten Ilık, yatırım için yeni başvuruların geldiğini söyledi.

“EDİRNE’YE BİR BAŞKA GÖÇ DALGASI VAR”

Edirne Ticaret Odası Başkanı Sezai Irmak ise başta deprem bölgelerinden olmak üzere deprem tehlikesi altındaki illerden güvenli şehirlere göç başladığını belirtti. Edirne’ye de deprem bölgesinden gelen yaklaşık 5 bin kişinin dışında özellikle İstanbul’dan göç olduğunu ifade eden Irmak, “Edirne’ye bir başka göç dalgası var. Güvenli gördükleri için geliyorlar. İstanbul’un arka bahçesi konumunda Edirne’miz. Dördüncü deprem kuşağında olmamız nedeniyle oldukça güvenli, zemin sağlam. Ben gönülden arzu ediyorum nüfusumuz şöyle 300 binlere çıksın. Ticari potansiyel ve hareket artsın.” dedi.

HIZLI TREN İLGİYİ DAHA DA ARTIRACAK

Irmak, gelecek yıl yapımı tamamlanacak hızlı trenin faaliyete alınmasıyla Edirne’ye yerleşenlerin İstanbul’daki işlerine sabah gidip akşam gelmeyi tercih edebileceklerini sözlerine ekledi.

“İSTANBUL, BURSA, KOCAELİ GİBİ İLLERDEN GÖÇEN VATANDAŞLAR VAR”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker de Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından özellikle Marmara Bölgesi’nden Edirne’ye yoğun bir göç dalgası olduğunu belirtti. İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi illerden gelen vatandaşların özellikle Edirne’de müstakil ev yapabilecekleri arsa aradıklarına değinen Çeker, “Depremden sonra özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinden gelenlere yaklaşık 300 arsa ve daire satışı yapıldı.” dedi.

ARTAN TALEP NEDENİYLE FİYATLAR YÜKSELDİ

Çeker, son günlerde ev ve özellikle arsalara olan talep nedeniyle fiyatların yükseldiğini anlatarak, “İnsanlar menfaatleri doğrultusunda daha önce 1 olan fiyatı 2 katına 3 katına 4 katına çıkardılar. Bu çok yanlış bir anlayış. Her şeyin bir ederi var, o eder üzerinden sayılması gerekir.” dedi.

Diğer Haberler

Etna Yanardağı Faaliyete Geçti! Tüm Uçuşlar İptal Edildi

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti. Yan...

CHP'den Muharrem İnce'ye Teklif Geldi Mi?

CHP'nin milletvekili adaylığı teklif ettiği öne sürülen Memleket Partisi Genel B...

Mert Hakan Yandaş'tan Fenerbahçe'de Ücretsiz Oynama İsteği

Fenerbahçe’de sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Mert Hakan Yandaş hakkın...

Fenerbahçe Ankara’ya Gizli İniş Yaptı

Taraftarlar Takımı Havalimanında Göremedi Gençlerbirliği Maçı Öncesi Kafile Kar...

Bebek İçin Kuzu Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Kuzu ilikli kemik suyu, bebeklerin bağışıklığını güçlendiren, sindirim sistemini...

Acil Apandisit Ameliyatı Olacak

Şarkıcı Alişan, Sivrihisar'daki konserine giderken yolda fenalaşarak hastaneye k...

Kurban Kurbanov'dan Galatasaray'a Anlamlı Destek

Karabağ’dan Tarihi Gece ve Duygusal Jest UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile ...

Şarkıcı Sinan Akçıl Canlı Yayında İtiraf Etti

Katıldığı canlı yayında eski sevgilileri için yaptırdığı dövmelerden bahseden Si...

Kapatma Kararı Gelin ve Damatları Kızdırdı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bi...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnşaatında Kahreden İş Kazası

Aydın'da faaliyet gösteren bir üniversite kampüsündeki hastane binası inşaatında...

Bakan Şimşek: "Hedefimiz Enflasyonu Düşürmek"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında Orta Vadeli Progr...

Sanatçı Ferdi Tayfur Apar Topar Hastaneye Kaldırıldı

Marmaris'te yaşayan 79 yaşındaki ünlü sanatçı Ferdi Tayfur soğuk algınlığına bağ...

İsrail Artık Lübnan'a Saldıramaz

Ortadoğu’da Trump şoku 2026 yılının diplomasi trafiğinde deprem etkisi yaratan ...

Hafize Gaye Erkan'dan Sessizliğini Bozdu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, babası Erol Erkan tarafından bir çalış...

MHP'de Üç Milletvekilinin İstifası İstendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından üç milletvekil...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR