‘Klasik otomobiller’ orijinal görünümlerine kavuşturuldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kastamonu’da oto onarımciliği yapan iki ortak, classic otomobilleri orijinal görünümüne kavuşturuyor.

Çocukluk senelerinde çırak şeklinde işe başlayan ortaklardan kaporta ustası Hakan Demir (38) ve boya ustası Çınar Hadioğlu (34), iki sene evvel onarım atölyesi açarak eş güdümlü çalışmaya başladı. Başlangıçta yalnızca otomobil onarımi yapan ortaklar, zaman amacıylade classic otomobiller üstünde de çalışmaya başladı.

Hakan Demir ve Çınar Hadioğlu’nun classic otomobillere ilgisi, 6 ay evvel Hadioğlu’nun bir arkadaşının 1949 model Ford Custom marka otomobilini onarım ettirmek amacıyla dükkana getirmesiyle başladı. Aracın onarımını yapan ortaklarda classic otomobiller üstünde çalışma merakı uyandı. Demir ve Hadioğlu bugüne kadar 6 classic otomobili orijinaline ideal biçimde onarım ederek, “ilk günkü” görünümüne kavuşturdu.

– Tamir zamanı 1 ila 3 ay

Hakan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son şeklinde 1973 model bir otomobilin onarımını yaptıklarını belirterek, üstünde çalıştıkları otomobillerin orijinal parçalarını bulmak amacıyla vatan dışından ve başka illerden parçalar getirttiklerini ifade etti.

Bulamadıkları parçalar amacıyla ham saçtan işlenmiş malzemeler kullandıklarını dile getiren Demir, “Otomobillerin onarım zamanı, çürük ve hasar görmüş bölümlerin büyüklüğüne göre değişiyor. Ortalama 1 ila 3 ay zamanımızı alıyor. Klasik otomobillerin sıhhatli biçimde onarım edilebilmesi amacıyla, bütün parçalarının sökülmesi gerekiyor. Araçların evvel şasi ve kaportası ayrılarak çürükleri gideriliyor” dedi.

Demir, otomobilin bütün parçalarını sökmelerinin çürük ve hasar görmüş bölümlerin görülmesini oldukça da kolaylaştırdığını belirterek, aracın yürüyen aksamını söktükten sonra çürük temizlemesi yaptıklarını kaydetti. Kumlama yöntemi ardından temizlik, astar ve boya işlerini de özenle yaparak otomobili orijinal durumuna getirdiklerini izah eden Demir, “Şimdiye kadar 6 classic otomobili onarım ettik. Tamir ettiğimiz classic otomobilleri trafikte gördüğümüzde gurur duyuyoruz” diye konuştu.

”Klasik otomobil onarımatı bizim amacıyla tutku durumuna geldi” diyen Çınar Hadioğlu ise bu işi yapar iken fazla keyif aldıklarını ve halen 1963, 1973 ve 1975 model 3 otomobil üstünde çalıştıklarını anlattı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR