Madrid’de “Canavar Kamyon Gösterisi”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

La Liga takımlarından Atletico Madrid’in maçlarını oynadığı stadın zemini, 4 gün süren çalışmalarla gösteri amacıyla hazır duruma getirildi. Çimlerin kaldırıldığı zemin, 30 bin 500 metrelik plastik, 6 bin adet tahta döşeme ve 7,5 ton toprakla kaplandı.

“Hız” ve “engelli” kategorilerinde uygulanan gösteride 10 “canavar kamyon” kullanılırken, 4,5 ton ağırlığındaki kamyonlarda ilk göze çarpan ise 1,7 metre uzunluğunda ve 1,1 metre genişliğinde bulunan lastikler oluyor. 4 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde bulunan kamyonlarda bin 500 beygir gücündeki motorlar bulunduğu belirtilirken, stat zemininde uygulanan engeller amacıyla ise 25 hurda arabanın kullanıldığı kaydedildi.

AA muhabirine mevzuşan “El Diablo” isimli kamyonun pilotu Jean Paul Ruggiero, “Aslında bu kamyonları kullanmak, normal bir arabayı kullanmaktan fazla değişik değil. Bir kaç püf noktasını öğrenirseniz gerisi kolay. Bu gösterilerde evvellikli mevzu güvenliktir. Hem burada çalışanların hem de gösteriyi izlemeye gelenlerin güvenliği her şeyden evvel geliyor. Biz pilotlar şeklinde direksiyon başında 5 noktadan bağlanmış güven kemeri kullanıyoruz. Ben 3 senedir bu işi yapıyorum. Ama 40 senedir bunu yapanlar da var. Yani bu işin bir yaş sınırı yok. Her gösteride yeni teknolojiler deneniyor ve her seferinde kendimizi oldukça fazla geliştiriyoruz” dedi.

Organizatörlerin verilen verilere göre ise ilk şeklinde 1970’li senelerde ABD’deki bir traktör fuarında sergilenen “Canavar Kamyon”ların oldukça sonra kuralları bulunan bir gösteriye dönüştürüldüğü belirtilirken, son senelerde ise Avrupa’dan da bu gösterilere ilgi gösterildiği ifade edildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR