ÖSYM LYS Sınav Giriş Yerleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Üniversite adaylarının gireceği Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) giriş belgeleri erişime açıldı.

ÖSYM’nin internet safyasında yer alan duyuruya göre, 13-14-20-21 Haziran’da yapılacak LYS’lere başvuran adayların, imtihanlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylara imtihana giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, imtihana girecekleri yer verisini gösteren imtihana giriş belgelerini, müracaat gerçekleştirdikleri her LYS amacıyla ayrı ayrı T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden edinecek.

Başvuru yapılmayan LYS amacıyla giriş belgesi düzenlenmeyecek. Belgenin üstünde adayın imtihana gireceği merkez, bina, salon verileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken, belge üstünde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi ve belgelerinin çıktılarını alakalı LYS’de yanlarında bulundurması gerekiyor.

İlgili LYS’ye ait giriş belgesini beraberinde bulundurmayan adaylar imtihana alınmayacak. Sınava giriş belgesi yalnızca üstünde belirti edilen LYS amacıyla geçerli olacak. Bir LYS amacıyla düzenlenen belge diğer LYS’ler amacıyla kullanılamayacak.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin tespit ettiği veriler dışında rastgele bir yazı, resim ya da işaretin bulunmaması, adayların kimlik ve emniyet kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin saatinde uygulanabilmesi amacıyla imtihana girecekleri binanın kapısında, başlama saatinden en az 1 saat evvel hazır bulunması gerekiyor. Adayların imtihana girecekleri binayı imtihan gününden evvel görmeleri yararlarına olacak.

Adayların imtihana girebilmeleri amacıyla giriş belgesinden diğer fotoğraflı ve onaylı hususi kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları mecburi.

Nüfus cüzdanı, pasaport, mecburi askerlik vazifesini ifa eden er ya da erbaşlar ile askeri öğrenciler amacıyla askeri kimlik belgesi (Bu hususi durum, muvazzaf askerler amacıyla geçerli değildir), tutuklu ya da hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe ya da mavi kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı ile çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan meydana gelen baro kart ve 7 rakamdan meydana gelen emniyet kodu tespit edilen geçerlilik tarihi dolmamış resmi avukat kimlik belgesi, hususi kimlik belgesi şeklinde kabul edilecek.

– Sürücü belgeleri kabul edilmeyecek

Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi belgeler imtihana giriş amacıyla geçerli belgeler sayılmayacak.

Nüfus cüzdanında soğuk damganın basılı olması, adayın basitçe tanınmasını sağlayacak ve imtihan görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel fotoğrafın olması, T.C. kimlik numarasının bulunması ya da pasaportun zamanınin geçerli olması gerekiyor. Üstünde soğuk damga, imtihan görevlilerinin adayı basitçe tanımasını sağlayacak güncel fotoğraf ya da T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları (TC Kimlik numarası elle ya da daktilo ile sonradan yazılmış ya da ek edilmiş olmamalıdır) ile geçerlilik zamanı bitmiş pasaport kabul edilmeyecek.

Sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı imtihana almayabileceği ya da imtihanını geçersiz sayılabileceğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Belgelerini kusursuz beraberinde bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun, imtihana alınmayacak, alınsa bile imtihanı geçersiz sayılacak. Nüfus cüzdanı olmayan ya da nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga ya da güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi sebebiyle imtihanda bir hak kayıbına uğramamaları ve mağduriyet yaşamamaları amacıyla kurallara ideal kimlik belgelerini edinerek imtihana girmeleri gerekiyor.

 

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR