Şampiyon coşkuyla karşılandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye Basketbol Ligi’nde 28 sene aradan sonra ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka basketbol takımı uçakla İzmir’e geldi.

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinin 5. maçında Anadolu Efes’i 85-71 yenerek 2014-2015 sezonu şampiyonu bulunan Pınar Karşıyaka takımını Adnan Menderes Havalimanı’nda fazla sayıda taraftar grubu karşıladı. Pınar Karşıyakalı basketbolcuları marşlar ve meşalelerle karşılayan taraftarlar, sporcuları omuzlarına aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Pınar Karşıyaka Kulüp Başkanı Ali Erten, fazla mutlu olduklarını söyledi. İnanılmazı başardıklarını izah eden Erten ”Ama biz inanıyorduk buna. Bir yerde her şeyin para olmadığını gösterdik buradan. İnanarak ve yürekten mücadele ederek nelerin elde edilebileceğini de herkes gördü. Biz bileğimizin hakkıyla kazandık, şehrimize ve semtimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Basketbolcularla aynı uçakla İzmir’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar da vardı. Karşılaşmayı izlemek amacıyla İstanbul’a gittiğini ve fazla büyük keyif aldığını ifade eden Hotar, şu şekilde konuştu:

”28 sene sonra İzmir’den bu tür bir şampiyonumuzun olması hepimizi gururlandırdı. Hem yöneticilerimizle hem de oyuncularımızla fazla eğlenceli vakitler geçirdik. Hem Sayın Başbakanımız hem de Cumhurbaşkanımız aradı takımı kutlama etti. İzmir adına Karşıyaka adına fazla gururluyuz. İnşallah bundan sonra bütün İzmir takımlarından da benzer galibiyetler gururlar yaşam sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda Karşıyaka başta olmak üzere hepsinin arkasındayız. Hepsine başarılar diliyorum.”

Pınar Karşıyaka takımı oldukça sonra taraftar grubuyla konvoy ile birlikte Karşıyaka’ya geçti. Takımı Alaybey Tersanesi önünde Belediye bando takımı Karşıyaka Marşı’yla karşıladı. Burada üstü açık otobüse binen oyuncular, Karşıyaka İskele önünde meşaleler ve havai fişekler altında bekleyen taraftarları selamladı.

Pınar Karşıyaka takımı ve teknik heyeti, oldukça sonra Karşıyaka Spor Salonu’na geçti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR