Senegal Milli Takımı, Burundi’yi 3-1 mağlup etti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Demba Ba’nın sakatlığı sebebiyle oynamadığı Leopold Senghor Stadyumu’ndaki maçta Senegal Milli Takımı, ilk yarının 15. dakikasında Moussa Konate’nin penaltıdan attığı golle Burundi’ye karşı ilk sayıyı kazandı.

Burundi, ilk yarıda Senegal’in baskısıyla defansif bir futbol oynamak mecburiyetinde kalırken, Senegal Milli Takımı da Mame Biram Diouf ve Sadio Mane’nin bütün ataklarına rağmen ilk yarıda ikinci sayıyı elde edemedi.

İkinci yarıda hücumda oldukça çok gözüken ve ilerlettiği ataklarla rakip kalede gol arayan Burundi, maçın 59. dakikasında grup kaptanı Abdou Razack Fiston’un topu ağları buluşturmasıyla beraberliği kazandı. Burundi’nin ataklarına, savunma duvarını güçlendirerek karşılık veren ve hücuma geride bıraktığımız Senegal ise 63. dakikada Mame Biram Diouf’un attığı golle tekrar öne geçti ve sayıyı 2-1 yaptı.

Güçlü bir hücumla karşılaşmaya devam eden Senegal Milli Takımı, maçın ikinci %50 sinde sahaya giren Stephane Badji’nin pasını, Sadio Mane’nin maçın 90. dakikasında ağlarla buluşturmasıyla Burundi’yi 3-1 yenerek sahadan galip ayrıldı.

Malili hakemler Mahamadou Keita, Balla Diarra, Drissa Kamori ile Ousmane Sidibe’nin yönetmekte olduğu maçta Cheikhou Kouyate 20. dakikada (Senegal), Henri Saivet 38. dakikada (Senegal), Biha Oumar 14. dakikada (Burundi), Ndarusanie Jean Claude 36. dakikada (Burundi), Hussein Shyfani 44. dakikada (Burundi) ve Barence Ristu 76. dakikada (Burundi) sarı kart gördü.

Turnuvanın elemelerinde K Grubu’nda ilk maçı Burundi ile oynayan Senegal oldukça sonra Nijer ve Namibya ile mücadele edecek.

Teknik direktör Aliou Cisse’nin ilk kez yönetmekte olduğu Senegal Milli Takımı ve konuk grup Burundi’yi taraftarları da sahada yalnız bırakmadı.

Maçın sonrasında gazetecilere açıklama yapan Burundi Milli Takımı Teknik Direktörü Ahcene Ait Abdelmaleck, “Senegal’in ataklarının niteliğini gördükten sonra 5-6 gol yiyeceğimizi sandım. Dolayısıyla oyuncularımızla gurur duyuyorum” dedi.

Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Cisse ise Burundi’nin çok şık oynadığını belirterek, şık bir karşılaşma olduğunu söyledi.

Karşılaşmada grupların kadrolarında işe şu oyuncular yer aldı:

Senegal: Abdoulaye Diallo, Pape Ndiaye Souare, Kara Mbodji, Lamine Sane, Zargo Toure, Idrissa Gana Gueye, Cheikhou Kouyate, Sadio Mane, Henri Saivet (Stephane Badji Dk. 74), Mame Biram Diouf (Amara Baby) DK. 88), Moussa Konate

Burundi: Biha Omar, Abdoul Razack Fiston (Moussa Mossi Dk. 87), Harerimana Rashia, Kiza Fataki, Nshimirimana David, Rugonumugabo Stephani, Hussein Shyfani, Barence Ristu, Mahimana Shasiri, Ndarusanie J Claude (Laudit Mayuko Dk. 77), Tamawe Amissi

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR