Şili’de Devam Eden Yangınlar Bir Şehri Küle Çevirdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Şili’de birkaç haftadır devam eden orman yangınları bir şehri tümüyle kül etti. Maula bölgesinin yedi yerleşim yerinden en büyüğü bulunan Santa Olga şehrinde aralarında okullar, kreşler, mağazalar ve postane binasınında bulunduğu binden çok bina kül oldu.

KÜLLER ARASINDAN BİR CESET ÇIKTI

Yanan şehrin kalıntıları arasından oldukça sonra bir ceset çıkarılırken iki bireyin de kayıp bulunduğu açıklandı.

DRONELAR İLE TAHRİP OLAN BİNALAR GÖRÜNTÜLENDİ

Şili’nin 24 Horas gazetesinin yayınladığı dron görüntülerinde dumanların kapladığı gökyüzünden tahrip bulunan binalar görülüyor.

“DEPREMDEN SONRA, YANGIN BİZİ MAHVETTİ”

Constitución Belediye Başkanı Carlos Valenzuela “Santa Olga’da yaşananları kimse hayal bile edemez. Burada hayat sürdüğümüz tam bir cehennemi andırıyor. Son depremden sonra yaralarımızı sarmaya başlamıştık. Fakat bu yangın herşeyi berbat etti.” dedi.

“DAHA ÖNCE YAŞADIĞIMIZ FELAKETLERİN EN BETERİ”

The Guardian gazetesine konuşan Orca adlı sivil toplum teşkilatı lideri Francisco Henríquez ise yaşanan felaket ile alakalı “Yıllardır hayat sürdüğümüz en kötü felaket. Daha evvel hayat sürdüğümüz felaketlerden oldukça da beter bulunduğunu düşünüyorum. Bu deprem ya da sel felaketinden çok oldukça kötü. Hiç durmayan, devamlı gelişen bir şey.” diye konuştu.

YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN ULUSLARARASI DESTEK DE GELMEYE BAŞLADI

Şili’de son haftalarda bitki örtüsünün kurumasına yol açan çok yüksek hava sıcaklıkları, patlayan 90’dan çok orman yangının süratle yayılmasına sebep oldu. 5 binden çok itfaiye ve askeri personelin söndürme çalışmalarına katıldığı orman yangınları amacıyla uluslararası yardımlar da ülkeye gelmeye başladı.
RUSYA TONLARCA SU ALABİLEN SÜPER TANKER UÇAĞINI GÖNDERDİ

Rusya tonlarca su alabilen süper tanker uçağını yangınların söndürülmesinde kullanılmak üzere Şili’ye gönderdi.

4 BİN İNSAN BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLDİ

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet’in ülkede olağan üstü hal ilan etmesine sebep bulunan orman yangınları 238 bin hektar ormanın kül olmasına, 4 bin insanın tahliye edilmesine, onlarca çiftliğin tahrip olmasına sebep oldu. Yangınlarda aralarında dört yangın söndürme personelinin de bulunduğu yedi şahıs yaşamını yitirdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR