Şirketleri Kira, Fatura Gibi Ödemeleri de Kapsama Aldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İşsizlik sigortasına talep arttı, aşağı yukarı 2 milyon şahıs borçlarını sigortalattı. Son bilgilere göre, bireysel kredi ve kredi kart borcunu bankalara ödeyemeyenlerin adedi 1.2 milyona çıkarken, 2 milyon şahıs de işsiz kalıp, borçlarını ödeyememe korkusuyla işsizlik sigortası yaptırdı. Genellikle son senelerde, bankaların hem bireysel kredi kullandırmada hem de kredi kartlarında kıyasıya rekabete girmesi neticesi kredi ve kart kullananların adedindaki artış sigortacıları da hareketlendirdi.

KİRA ÖDEYENİ DE VAR

İşsizlik sigortası adı altında kredi koruma ve kart sigortası programı başlatarak tüketicilerin resmen banka borçlarını üstlenen sigortacılar; bu mamüllerin talep görmesi üstüne işsiz kalınması durumunda sigortalıların kira, fatura gibi ödemelerini karşılayan mamüller de geliştirdi. Kredi koruma sigortasında, bireysel kredi alıp da işsiz kalındığında, bankaya kredi taksitlerini sigorta şirketi ödüyor. Kredi kartı sigortasında da işsiz kalındığında, kart bakiyesinin tümü sigorta şirketi yönünden karşılanıyor.

İŞSİZ KALIRIM KORKUSU

Sigortacıların piyasaya tanıttığı bu mamüllere ise son senelerde ciddi talep bulunduğu gözleniyor. 2014 senesinde 1.4 milyon şahıs işsizlik sigortası yaptırırken, geride bıraktığımız sene bu sayı aşağı yukarı 2 milyona çıktı. Yani, 2 milyon şahıs bankalara bulunan borçlarını sigortalattı. Son iki sene içerisinde de sigorta şirketleri, işsiz kalıp, borçlarını ödeyemeyen sigortalılar amacıyla de 50 milyon lira tazminat ödedi.

arac-sahiplerini-canindan-bezdiren-uygulamaya_x_8159164_409_z2[1]

İşsizlik sigortaları çoğunluklu şeklinde bankaların verdikleri kredilere paralel tüketicilere sunuluyor. Genellikle son dönemde oto, mevzut kredileri kullananlar, borcunu ödeyememe riskine karşı yaşam sigortasının beraberinde işsizlik sigortası da yaptırıyor. Kredi kartlarında ise bankalar, işsizlik durumunda borcun ödenememesine karşı fazla düşük primlerle kart sahiplerini sigortalıyor.

BEYAZ YAKALILARDAN TALEP ÇOK

BNP Paribas Cardif Türkiye CEO’su Cemal Kişmir, tüketicilerin bankalardan kullandıkları bireysel, oto ve mortgage kredilerinin, oldukça orta ve uzun vadeli borçlanmalara mevzu olması sebebiyle bu mamüllerle eş güdümlü yasenean işsizlik teminatlı kredi koruma sigortalarına talebin arttığını belirterek, şunları söyledi: “İşsizlik mamülleri çoğunluklu şeklinde finansal enstrümanlarla bağlantılı mamüller bulunduğu amacıyla önümüzdeki dönemde bankacılık sektöründeki gelişmelerin sektöre direkt etkisinin devam edeceğini düşünüyoruz. İlk iki ayı değerlendirirsek, işsizlik mamüllerine bulunan talep, geride bıraktığımız senede bulunduğu gibi artarak devam ediyor. İşsizlik teminatının şahıslara ve kurumlara tanıttığı faydaya yönelik farkındalığın yükselmesi ile eş güdümlü başta finans ve otomotiv sektörleri olmak üzere fazla değişik sektörlerden talep bulunduğunu söyleyebiliriz. Sigorta sahiplerinin dağılımına baktığımızda ise, işsizlik mamüllerinin tabiatı gereği bordrolu çalışanlar yönünden seçim edildiğini görüyoruz. Genellikle büyük şehirlerden, çoğunluklu bordrolu-beyaz yakalı çalışanların ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR