Sloukas resmen Fenerbahçe’de

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sloukas, Ülker Sports Arena’da düzenlenen ve sarı-lacivertli kulübün basketboldan mesul idare kurulu delegesi Salih Ozan Balaban, Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan’ın da hazır varbulunduğu törende kendisini 3 yıllığına sarı-lacivertli formaya bağlayan sözleşmeye imza attı.

Olympiakos formasıyla iki Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşam sürdüren 25 yaşındaki basketbolcu, Fenerbahçe Ülker’e aktarma bulunduğu amacıyla fazla mutlu bulunduğunu söyleyerek “Bu ailenin bir parçasıyım artık. Fenerbahçe Ülker’e aktarma şeklinde kariyerimdeki en mühim adımlardan birini attım. Her maçta elimden gelinin en güzelsini yapacağıma söz veriyorum” dedi.

Olympiakos’un da sözleşme yenilemesi amacıyla öneri yaptığını açıklayan Sloukas, “7 senedir Olympiakos’taydım. Takımımı fazla seviyordum ama kariyerim yönünden bu aşaması atmam lazımdı. Olympiakos’tan sonra bu tür büyük taraftarı bulunan bir takıma gelmem gerekiyordu. Obradovic’le çalışacağım amacıyla de heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli yönetici Balaban ise iddiaları kapsamında mühim bir aktarma yaptıklarını vurgulayarak, taraftarın yeni sezonda da takımı desteklemek amacıyla Ülker Sports Arena’yı doldurmasını istedi.

– Onan: “Çok mühim bir oyuncu aldık”

Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan, Sloukas’ın Avrupa basketbolu amacıyla fazla mühim bir oyun kurucu bulunduğunu söyledi.

Onan, Yunan oyuncunun genç yaşta iki Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadığını aktararak, “Çok mühim bir oyuncu aldık. Avrupa basketbolunu takip edenler kendisini fazla güzel tanıyor. Yunanistan Milli Takımı’nın da değişmez oyuncusu. Oyun kurucu pozisyonunda eksiğimiz vardı. Avrupa basketbolu tamamıyla ‘pick and roll’e döndü. Bu oyunu Avrupa’da en güzel oynayan oyunculardan birisi. Skorer oyun kurucuyla da anlaşmak üzereyiz” değerlendirmesinde bulundu.

– Semih Erden ve Dixon hakkında

Sarı-lacivertli takımın menajeri Onan, Semih Erden’le devam etmeyecekleriyle alakalı çıkan haberleri yalanlayarak, Pınar Karşıyaka ile şampiyonluk yaşam sürdüren Bobby Dixon’ın aktarmainde de küçük pürüzlerin kaldığını dile getirdi.

Ömer Onan, iki basketbolcuyla alakalı şu açıklamaları yaptı:

“(Semih Erden’i istemiyoruz) diye bir açıklama yapmadık. Kontratı bitti ve ilerleyen aktarmalere göre kararımızı vereceğiz. Kendisi alternatiflerimiz arasında bulunuyor. Dixon’ı aktarma etmek istiyoruz. Ufak tefek pürüzler kaldı. Zannediyorum 10-15 gün içerisinde belli olur.”

Bu arada Sloukas, yeni sezonda sarı-lacivertlilerde 16 numaralı formayı giyecek.

Öte yandan Fenerbahçe Ülker’in yeni aktarmalerinden Pero Antic de bugün İstanbul’a geldi. Makedon oyuncu ile yarın sözleşme imzalanacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR