Sosyal Medya Hesaplarındaki Linklere İlişkin Uyarı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Antivirüs program firması ESET’in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, sosyal medya hesaplarındaki pek fazla linkin, kullanıcıları düzmece ve virüslü sitelere yönlendirdiğini, bu şekilde şahsi ya da finansal bulguların elde edilmesinin amaçlendiğini bildirdi.

Antivirüs programı firması ESET ve Türkiye Ekonomi Bankasının (TEB), son senelerde dijital dünyada yükselen tehditler, çözümler mevzusu ile ilgili kurumları ve kullanıcıları bilgilendirdiği “ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenirliği Toplantıları”nın dördüncüsü Konya’da yapıldı.

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Akkoyunlu, toplantıda, “bana bir şey olmaz” diyerek hem bireylerin hem de kurumların siber saldırıların amacı durumuna yaklaştığını söyledi.

Siber saldırılardan korunmak amacıyla yapılması gereken 4 mühim mevzu olduğunu altını çizen Akkoyunlu, “Öncelikle sosyal medya linklerine güvenmemekle işe başlayabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarındaki pek fazla link, kullanıcıları düzmece ve virüslü sitelere yönlendiriyor, şahsi ya da finansal verileri elde etmeyi amaçliyor. Tıkladığınız linke ilgi edin” dedi.

İkinci sırada parola sorununun olduğunu bildiren Akkoyunlu, kolay şifrelerin hackerlerin işini kolaylaştırdığını, banka, çevrimiçi alış veriş ya da mail hesapları amacıyla kesinlikle ayrı ayrı ve oldukça küçük-büyük harfli, rakamlı şifrelerin oluşturulması gerekliliğini ifade etti.

Microsoft Office, Adobe Flash Player ya da Java gibi uygulamalara dair sistem güncellemelerinin kesinlikle yapılması ikazında tespit edilen Akkoyunlu, şunları kaydetti:

“Zararlı programların pek fazlası güncellenmeyen sistemlerin açıklarını kullanarak iş görür. Dördüncü olarak, gerçekten birer bilgisayar tespit edilen akıllı cep telefonunuza üçüncü parti aplikasyon mağazalarından kaynağı belirsiz uygulama indirmeyin. Bu dört esas mevzuya özen gösterirseniz, hackerlerin işini zorlaştırmış ve cazip bir amaç olmaktan kurtulmuş olursunuz.”

Türkiye’de mobil bankacılık müşterisi iki kat arttı

TEB İnternet ve Mobil Bankacılık Yöneticisi Şahin Gör ise çevrimiçi bankacılığın geliştiğini, bilhassa mobil bankacılığa kuvvetli bir yönelim olduğunu anlattı.

Türkiye’de mobil bankacılık müşterisinin 2014 senesinde bir önceki yıla göre iki kat artarak 6 milyon 711 bin şahsa ulaştığını açıklayan Gör, “Mobil bankacılık uygulamamız CEPTETEB’i kullanan müşterilerimizin yüzde 55’i, yalnızca bu kanalı kullanarak bankacılık işlemlerini diledikleri vakit diledikleri yerden gerçekleştiriyor. Müşterilerin beklentilerine yanıt vermek amacıyla şirketlerin de dijitalleşmesi ve mobil teknolojileri kullanması gerekiyor” diye mevzuştu.

Suç bilimleri uzmanı İsa Altun da bireylerin kredi kartı bulgularıni bir şekilde ele yaşamış siber suçluların bu verileri Türkiye’de kullanmak yerine uluslararası suç örgütlerine sattığına işaret etti.

Türkiye’den çalınan kredi kartının Güney Amerika’da, Bolivya ya da Peru’da kullanıldığını ifade eden Altun, bu ve buna benzer durumlardan fakat teknoloji desteği sayesinde ve tehlikeler mevzusu ile ilgili bilinçlenerek korunmanın olası olduğuna ilgi çekti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR