Süper Lig’deki Karadeniz Takımları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Süper Lig’deki Karadeniz takımları hangileri, bu takımlar ne zaman kurulmuştur? 2023- 24 sezonunda bu sene 4 adet Karadeniz takımı ligde yer almaya devam ediyor.

Trabzonspor, Çaykur Rizespor, Giresunspor ve Samsunspor maçları 1. Ligin favorileri arasında yer alıyor. Kulüplerin genel performansları, tarihçeleri ve genel özetlerini hemen incelemeye ne dersin?

Trabzonspor

Süper Lig’deki Karadeniz takımları arasında yer alan Trabzonspor daima, Türkiye’de 4 büyüklerden biri olarak değerlendirilmektedir. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra genellikle dördüncü sırada değerlendirilen Trabzonspor, 2 Ağustos 1967 tarihinde kurulmuştur.

Bordo lacivert renklere sahip olan takımın teknik direktörü Abdullah Avcı olarak biliniyor. Trabzonspor’un sahası ise Papara Park olarak, Trabzon’da yer alır.

Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, UEFA Avrupa Konferans Ligi, UEFA Avrupa Ligi mücadeleleriyle bilinen Türkiye’nin değerli takımlarından biridir. Trabzonspor’un güncel başkanı Ertuğrul Doğan, görevini devam etmektedir.

Yeni sezonda takımda görev alan sporcular ise tam olarak şöyle;

  • Abdurrahman Bayram
  • Abdülkadir Ömür
  • Anastasios Bakasetas
  • Arif Boşluk ve Batista Mendy
  • Berat Özdemir ve Dimitris Kourbelis
  • Edin Vişça, Enis Bardhi ve Enis Destan
  • Eren Elmalı ve Filip Benkovic
  • Göktan Gürpüz ve Hüseyin Türkmen
  • Jens Stryger Larsen
  • Joaquin Fernandez
  • Kağan Moradaoğlu
  • Kerem Şen ve Mehmet Can Aydın
  • Mislav Orsic ve Muhammet Taha Tepe
  • Nicolas Pepe ve Ognjen Bakic
  • Oğuzhan Yılmaz ve Onuralp Çevikkan
  • Paul Onuachu ile Poyraz Efe Yıldırım
  • Rayyan Baniya ve Salih Malkoçoğlu
  • Stefano Denswil, Taxiarchis Fountas
  • Tonio Teklic, Trezeguet ve Uğurcan Çakır

İle Umut Bozok ve Umut Güneş.

Çaykur Rize Spor

Son dakika spor haber 2023 senesinde Türkiye Süper Ligi’ne dahil olan bir takımdan daha bahsediyor. Rize Spor, Çaykur sponsorluğunda ve İbrahim Turgut başkanlığında süper lige katılan 4 takımdan biridir.

İlhan Palut takımın güncel teknik direktörüdür ve arenası Çaykur Didi Stadyumu olarak biliniyor. Forma renkleri mavi yeşil olan Rizespor, Süper Lig ve Ziraat Türkiye kupasında devam etmektedir. Takımın sahibi, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüdür.

Kökenleri 70 yıl öncesine dayanan Rizespor, 19 Mayıs 1953 senesinde kurulmuştur. Yakup Temizel, Atıf Taviloğlu, İsmet Bilsel, Muharrem Kürkçü, Yaşar Hilmi Dömbekçioğlu tarafından kurulan bir futbol kulübü olarak biliniyor. Kulübün ilk kuruluş yıllarında limon ağacının açık artırmaya çıkarılmasıyla ilk gelirler elde edilmiştir.

Daima kendini geliştirmeye devam eden Rizespor, 2015 senesinde ise yepyeni branşları dahil etmiştir. Kulüpte badminton, tenis, voleybol, masa tenisi ve dağcılık takımları da bulunmaktadır. Ayrıca Rizespor olarak yelkenli, kano, kayak, kürek, bisiklet takımları, boks ve güreş ekipleri de bulunuyor. Kulüp, jimnastik, atletizm, judo ve boks alanlarında da failler.

Yılport Samsunspor

Süper Lig’deki Karadeniz takımları arasında popüler takımlardan birisi de Samsunspor olarak biliniyor. 1909 senesinde kurulan takım olarak Tenvir-i Efkâr Gençler Kulübü bünyesinde devam etmiştir.

Geniş kökene sahip olan tarihi futbol takımı Atatürk dönemini de yaşamıştır. Pek çok dönemden geçen Samsunspor şu an Yılport Samsunspor olarak yoluna devam etmekte ve Samsunspor süper lig performansını arttırmaktadır. Kadrosuna kattığı oyunculardan bazıları ise şöyle;

Okan Kocuk: Bursa doğumlu olan Kocuk, kaleci olarak görev alıyor. 95 doğumludur.

Jakub Szumskı: Polonya kökenli futbolcu kaleci mevkisinde oynuyor. 6 Mart 1992 doğumludur.

Halil Yeral: Takımın diğer bir kalecisi ise 2000 doğumlu olan Manisa kökenli Halil Yeral’dır.

Defans Oyuncuları: Yunus Emre Çift, Nanu, Bedirhan Çetin ve Alim Öztürk defans oyuncularıdır. Rin Van Drongelen, Lubomir Satka, Zeki Yavru yine defans ekibinde yer alıyor.

Orta Saha: Kingsley Schındler 2003’lü ve Hamburg doğumludur. Muhammet Ali Özbaskıcı yine orta saha oyuncusudur.

Enes Albak, Soner Gönül, Marc Bola defans mevkisinde oynar. Osman Çelik orta saha, Taha Tosun kaleci olarak görev alıyor. Ayrıca çok sayıda orta saha, defans oyuncuları bulunmaktadır. Tüm takımı, resmi web sitesinden inceleyebilir ve güncel puan durumu, maç özetlerine göre hakkında bilgi edinebilirsin.

Giresunspor

En son spor haberleri, Türkiye Süper Lig’inde olan diğer bir Karadeniz takımından da bahsediyor. Bu yıl 4 Karadeniz takımı Trendyol Süper Ligi’nde oynamaya devam etmektedir.

Bitexen Giresunspor olarak başarılarını geliştirmeye devam eden takım, 1925 senesinde kurulmuş ve 1967 senesinde güncellenerek ikinci kez kuruluş yaşamıştır. Çotanak lakabıyla bilinen takım, hentbol alanında da Foldukça popülerdir.

Futbol takımının güncel teknik direktörü Mehmet Birincidir ve TFF 1. Ligde oynamaya devam ediyorlar.

Nahid Ramazan Yamak başkanlığında devam eden Giresunspor merkezi, Giresun’dadır. Takımın temel renkleri ise yeşil beyaz olarak seçilmiştir. Hem Türk sporcular hem de yabancı transferleri sayesinde orta saha, kaleci, defans, sporcularıyla bu yılki performanslarıyla oldukça beğeni kazanıyor.

Hem Türkiye Ziraat kupası hem de Süper Lig’de oynamaya devam eden Giresunspor, Türkiye’de Karadeniz bölgesini temsil eden 4 takımdan biri olarak oldukça aktiftir.

Futbol ligleri sıralamalarına  Süper Lig’e göre Trabzonspor altıncı sırada yer almaktadır. Toplam 23 puana sahip olan Trabzonspor’dan sonra 8. sırada Rizespor, ikinci Karadeniz takımı olarak ilk onda yer alıyor. Rizespor’un güncel puanı ise 21.

  1. sırada yer alan Samsunspo’run puanı 11. Büyük beklentilerle dahil oldukları Trendyol Süper Ligde çok fazla başarı göstermemişlerdir. Genellikle derbilerde daha üstün performans gösteren Trabzonspor, bu sezon Fenerbahçe ile oynadıkları maçta Fenerbahçe’yi kendi sahasında yenilmesiyle de büyük beğeni kazanmıştır.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında liderlik mücadelesi devam ederken, üçüncü sırada Beşiktaş yer alıyor. Güncel olarak Fenerbahçe lider konumda olup her 2 takım da 37 puana sahiptir. Aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde devam eden Galatasaray ve Avrupa Kupası’nda devam eden Fenerbahçe’nin yıl içerisindeki performansları büyük beğeni kazanmaktadır.

İstanbul takımları ilk 3 sırada yer almakta ve Karadeniz takımları ise ilk yirmiye dağınık şekilde konumlanmıştır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR