TESK Genel Başkanı Bendevi Paladöken ÖTV İndirimi Talep Etti

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Artan sıfır araç fiyatlarının yanında 2. el piyasası da el yakmaya devam ediyor. Araba almak isteyen vatandaş ise ÖTV’ye gelecek indirimi bekliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Paladöken yaptığı yazılı açıklamada araç piyasasındaki sıkıntılara dikkat çekerek ÖTV indirimi talep etti.

Sıfır ve 2. el araçlarda yaşanan fiyat artış ÖTV indirimi beklentisini yükseltti. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise konu hakkında yazılı açıklama yaparak ÖTV indirimi talep etti.

ÖTV İNDİRİMİ TALEP ETTİLER

Araç piyasası bir süredir durağanlık yaşıyor. Araç alamayan vatandaşlar ÖTV indirimi yapılmasını bekliyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise yazılı bir açıklama yaparak ÖTV indirimi talep etti. Palandöken, sektörde faaliyet gösteren esnaf için ticari araçlarda bir defaya mahsus indirim talebinde bulundu.

Palandöken açıklamasında”Otomobildeki kur artışı yüzde 100’ün üzerinde. Bu durumda daha önce yüzde 45 ÖTV’ye tabi bir otomobilin bugünkü ÖTV oranı yüzde 80 oldu. Daha da ötesi, vergisiz fiyatı 200 bin liranın altında otomobil kalmadığı için en düşük ÖTV oranı yüzde 80’e çıktı. Bu da araç fiyatlarının ekstra artmasına sebep oluyor. 2015’te olduğu gibi ticari araçlar için yeniden bir defaya mahsus ÖTV indirimi getirilmeli.” sözlerini kullandı.

ARAÇ FİYATLARI 3 KAT ARTTI

Araç fiyatlarının yükselmesi sebebiyle son dönemde zorunlu trafik sigortası ve kasko primlerinde aşırı yükseliş yaşandığına vurgu yapan Palandöken “ÖTV matrahı güncellenmediği için araçların ÖTV oranları ve dolayısıyla satış fiyatları 3 kat arttı. Sigortasızlığın önüne geçmek ve piyasaların canlanması için bir defaya mahsus ÖTV oranları sıfırlanmalı ve yine ÖTV oranlarının eski seviyesine dönmesi için matrah güncellemesi yapılmalı.” dedi.

BAKAN NEBATİ: ÖTV GÜNDEMİMİZDE YOK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konu hakkında kısa süre önce yaptığı açıklamasında “Bakan Nebati açıklamalarında, “Kimsenin bu tür sorumsuz konuşmalarla vatandaşları araç alma kararlarını yanlış yönlendirmeye hakkı yoktur. Bu tür davranışlar gerek vatandaşlara gerekse sektöre zarar verir. Kaldı ki şu anda otomotiv sektöründe ÖTV konusu gündemimizde yoktur” ifadelerine yer vermişti” sözlerini kullanmıştı.

Diğer Haberler

Yangının Çıktığı Gün Belediye Başkanı Tatile Çıktı İddiası

Çanakkale'nin Damyeri köyünde çıkan ve 48 saat sonra kontrol altına alınan orman...

Fenerbahçe Ankara’ya Gizli İniş Yaptı

Taraftarlar Takımı Havalimanında Göremedi Gençlerbirliği Maçı Öncesi Kafile Kar...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "300 Mal Müdürlüğü Kapatılacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşka...

Barzani’den Şırnak’taki Sempozyumda Barış Sürecine Destek

Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesud Barzani, Şırnak’ta düzenlenen 4. Melaye...

Binlerce Yıllık Tarih Siyaha Boyandı

İtalya'nın Roma şehrinde bulunan Aşk Çeşmesi'ne aktivistlerin seyreltilmiş kömür...

Kuzey Kore, Tüm Dünyanın Kilitlendiği Savaşta Tarafını Seçti

Ortadoğu’daki Gerilim Küresel Etkiye Dönüştü İsrail ile İran arasında son günle...

İran'ın Misillemesi Bakanları Karşı Karşıya Getirdi

Savaş Altıncı Gününde, Kabinede Gerginlik Tırmanıyor İsrail ile İran arasında 1...

Suriye'nin Kuzeyinde 9 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

"Terörsüz Türkiye" vurgusuyla başlatılan süreçte İmralı ile görüşmeler devam ede...

Cumhur İttifakı'nın Bir Üyesi, Nuri Arslan'a Oy Vermiş

Ekrem İmamoğlu'nun Tutuklanmasının Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde B...

SGK Hizmet Dökümünde İşten Çıkış Kodları Kaldırıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir d...

Eski Galatasaraylı Jo Bir Kez Daha Nafaka Borcu Nedeniyle Gözaltında

Barbekü Partisinde Polis Baskını Galatasaray ve Manchester City’nin eski golcüs...

Kylian Mbappe’den Arda Güler'e Övgü

Real Madrid’de Yükselen İkili: Mbappe ve Arda GülerLa Liga devi Real Madrid’in F...

Bakan Şimşek: "Hedefimiz Enflasyonu Düşürmek"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında Orta Vadeli Progr...

Goldman Sachs'tan Müşterilerine Dikkat Çeken TL Raporu

ABD'nin önde gelen bankalarından Goldman Sachs, müşterilerine "Türkiye (Türk lir...

Plajda Manzaranın Tadını Çıkarırken Yıldırım Çarptı

Kolombiya'da gittiği plajda manzaranın tadını çıkarmak isteyen genç kadın, yıldı...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR