Trafik Aksamadan İnşaat Yapılabilecek

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dünyanın önde gelen kalıp ve iskele üreticilerinden Doka, yeni ürünlerini 5’inci İskele Kalıp Fuarı’nda görücüye çıkardı. Şirketin, kent içerisindeki köprü ve viyadük projelerine yönelik yeni ilerlettiği ‘UniKit’ sistemi ile trafikte aksamaya neden olmadan inşaat yapılabileceği, bu sayede hem vakit hem de benzin tasarrufu ile ekonomiye katkı sağlanacağı belirtildi.

ŞİRKETİN GENEL MÜDÜRÜ: YENİ VE MEVCUT ÜRÜNLERİ ANLATMAK İSTİYORUZ

Uzman mühendis kadrosu ile projeye hususi mühendislik hizmeti ve çözümler yayınlayan şirketin 2016 senesini çift haneli büyüme ile kapatacağını bildiren Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, ‘Koruma Perdesi’ ve 2017’de yeni geliştirdikleri ‘Unikit’ ile alakalı bilgi verdi. Fuarda müşteriler ile bir araya gelmek istediklerini dile getiren Özatay, sahip olunan ve potansiyel müşterilere, yeni ve sahip olunan ürünlerini anlatmak istediklerini söyledi.

“ÜRÜN KALIP VE İSKELE SEKTÖRÜNDE DEVRİM YAPACAK”

Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, fuarda tanıttıkları ‘UniKit’le alakalı şu verileri verdi: “Kalıp ve iskele pazarında devrim yapabilecek görülmemiş bir ürün. Ürünü kent içerisinde köprülü kavşak yapımındaki trafik çilesine son vermek hedefiyle geliştirdik. Köprülü kavşaklarla hepimiz karşılaşıyoruz. Bir köprülü kavşak yapılırken kent içerisinde trafiği durdurmak, akışını diğer yöne vermek ya da geliş-gidiş şeritlerinde bir tanesi kapatarak tek şeritli şeklinde yolu çalıştırmak halinde kalıyoruz. Bu çileye son vermek amacıyla ilerlettiğimiz ürün ile köprülü kavşak yapımı, trafiği hiç durdurmadan, akışına değişik açıdan yeni bir akış vermeden ya da şeritlerden birini kapatmadan köprülü kavşak yöntemine imkân veren yeni kalıp sistemi.”

“2017’DE 25 İLE 30 MİLYON TL YATIRIM PLANLIYORUZ”

Türkiye’ye gerçekleştirdikleri yatırım ile alakalı bilgi veren Özatay, “Şirketimiz 2016 senesinde kalıp ve iskele sektörüne aşağı yukarı 78 milyon TL yatırım yaptı. 2017 senesinde da 25 ile 30 milyon TL arası yatırım planlıyoruz. Bu da şirketimizin Türk inşaat sektörüne, müşterimize ve yatırımcılara bulunan güvenin ifadesidir” diye konuştu.

İŞÇİ ÖLÜMLERİNİ ENGELLEMEK İÇİN DE ŞİRKETİN ÇALIŞMALARI MEVCUT

Yaptıkları inceleme üstüne inşaatlarda iş güvenliği amacıyla ‘Koruma Perdesi’ geliştirdiklerini ifade eden Özatay, “Yaptığımız incelemeler bize şunu gösterdi; Türkiye’de inşaatlarda ölümlü iş kazaları, aşağı yukarı yüzde 60 oranında yüksek bir yerden bir malzeme ya da çalışan işçinin düşmesi neticesi gerçekleşiyor. Bunu engelleyebilmek ve bilhassa yüksekte çalışan işçilerin güvenliğini sağlayabilmek amacıyla ‘Koruma Perdesi’ ürününü geliştirdik. Bu ürün ile çalışılan inşaatın etrafını çepeçevre kapatıyoruz. Koruma Perdesi vinçten bağımsız şeklinde hidrolik üniteler vasıtasıyla kendi kendisine bina çevresinde yükseliyor ve aşağıya rastgele bir malzeme düşmesini ya da çalışan işçinin aşağı düşerek yaralanmasını engelliyor. Bu yeni ürün devrim niteliğinde ve ilk defa şirketimizin ilerlettiği bir sistem. En mühim önceliğimiz, işçinin iş güvenliğini sağlamak. Tüm ürün ve sistemlerimiz bu prensip tarafında geliştiriyoruz” açıklamasını yaptı.

FUAR 15 OCAK’A kADAR SÜRECEK

Fuar 15 Ocak tarihine kadar İstanbul Fuar Merkezi’nde devam edecek.

Diğer Haberler

AFAD: İstanbul Depremi Sonrası 291 Artçı Sarsıntı

Marmara Denizi açıklarında 23 Nisan 2025’te saat 12.49’da meydana gelen 6.2 büyü...

Devlet Bahçeli'den HÜDA PAR'la İlgili İlk Yorum

HÜDA PAR'ın 14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden gireceğini açıklaması so...

İnsansız Otonom Kara Aracının Seri Üretimine Başlanıyor

HAVELSAN, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yapılan r...

Savcı Yavuz Engin'den İskender Büyük Repliğiyle Yanıt

Yenidoğan çetesini çökerten savcı Yavuz Engin, duruşmada sanık avukatlarından bi...

Kylian Mbappe’den Arda Güler'e Övgü

Real Madrid’de Yükselen İkili: Mbappe ve Arda GülerLa Liga devi Real Madrid’in F...

Uğurcan Çakır için Jose Mourinho Devrede

Trabzonspor'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan adı Galatasaray ile anılan kal...

Fenerbahçe'den Yılın Transfer Bombası Brahim Diaz

Fenerbahçe'den Yılın Transfer Bombası: Real Madrid'in Yıldızı Brahim Diaz Gündem...

Trump'ın İran Kararı Merak Konusu

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik askeri bir adım atıp atmayacağı ulus...

EFT den Fazla Ücret Almaya Artık Son

Merkez Bankası, mobil bankacılık üzerinden para transfer edilen EFT ve FAST işle...

Hakim Ziyech'in Yeni Takımı Belli Oldu

Bir dönem Galatasaray formasıyla Süper Lig’de mücadele eden Faslı yıldız Hakim Z...

Kurban Bayramı İkramiyesi Belli Oldu: Emeklilere 4 Bin Lira Ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi ilgilendir...

Adana Otogarı Kamulaştırma Sürecinde Maduriyet

Adana Otogarı Kamulaştırma Sürecinde İş Yeri Sahiplerinden Değerinde Bedel Taleb...

Orta Doğu Ateşkesiyle Kısıtlamalar Kalkıyor

Diplomatik Zafer ve Manevi Geri Dönüş Küresel siyasetin merkez üssü haline gele...

Azerbaycan Ve Türkiye'den İsrail'in 1915 Kararına Tepki

İsrail hükümetinin 1915 olaylarını oy birliğiyle sözde soykırım olarak tanıma ka...

Mağlubiyet Sonrası Görevini Bıraktı

Süper Lig’in 14. haftasında Kayserispor’a 1-0 yenilen Çaykur Rizespor’da maç son...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR