2018 Tesettür Tunik Elbiseler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Günümüzde her tarzın modası farklı tasarımlar ile oluşturulmaktadır. Tesettürlü bayanlar daha önceden istedikleri gibi giyinememekten ve hem tesettürlü hem de şık elbiseler bulamamaktan şikayet ederlerdi. Fakat son zamanlarda tesettür giyim modasında öyle büyük gelişmeler oldu ki, artık tesettür elbiseler de oldukça şık ve daha alımlı modeller ile kullanılabiliyor. Modanın kendisini sürekli yeniliyor olması ve farklı bakış açıları için sunuluyor olması oldukça güzel. Tesettür konusundaki trendler de tıpkı diğer elbiselerin ve tüm kıyafetlerin modası gibi değişiyor ve dünyadan, gelecekten ve geçmişe ait kıyafet stillerinden bazı zamanlarda bir başka nesnenin renginden ilham alarak baylara bayanlara hayatın farklı yönlerini sunuyor. Bu elbiseler kimi zaman bizim yaşantımızı ortaya koyuyor bazı zaman da inançlarımızın dışa vurumu olarak görülebiliyor. Hayata bakış açımız ile kullanmış olduğumuz kıyafetler uyum içinde olması gerekirken, kimi zamanlarda da farklı fikirlerin tasarımlarını kullanırken bunun tam tersi olabiliyor.

Aslında tesettür elbise denildiğinde hiçbir aksesuarı olmayan ve hiç de şık duruşu olmayan kıyafetler gelebiliyor akla fakat bu kesinlikle doğru değil, en iyi şekilde kullanılabilen ve hatta kolları kapalı ve uzun bir kıyafeti tercih etmek isteyen tesettürü benimsememiş bayanlar tarafından bile çoğu zaman bu elbiseler rağbet görebiliyor. Bayanlar için en fazla göz doldurucu modelleri ile abiye elbiseler tesettürlü bir şekilde giyilebilecek tarzda tarlatanlı modeller ve bir çok tarz model ile vitrinleri dolduruyor. Özel satış yapan sadece kişiye özel tesettür tasarımı yapan elbiselerin de satışa sunulması bayanların daha çok kıyafete daha rahat ulaşabilmesine de sebep oluyor.

2018 Tesettür Tunik Modası

Gelecek yıl tüm moda akımlarında farklılıklar beklenirken bu yılı takip etmeyeceği düşünülen tesettür modasında hem renkler değişiyor hem de kumaş şekilleri ile modellerde değişiklikler yapılıyor. En fazla tesettürlü bayanlar tarafından tercih edilen tunikler günlük tunikler ve abiye tunikler olarak değişim gösteriyor. Abiye tuniklerin üzerinde genellikle tül işlemeleri, boncuk işlemeleri ve pul işlemeleri bulunurken, bazı kişiler için bu farklılıklar çok şık bulunuyor. Günlük olarak tesettürlü bayanlar tarafından tercih edilecek olan 2018 tesettür modasında tuniklerin boyları biraz daha uzun tutularak tercihen alt kısmına giyilen pantolonların geçmiş yıllara nazaran biraz daha dar olarak seçileceği tahmin ediliyor.

Görüntü olarak şık bir tasarım isteyen bayanlar kendi kıyafetlerini bu yıl kendileri tasarlatabilecek. Çünkü çoğalan tesettür tasarımcıları isteğe bağlı olarak modellerin de çizimini yaparak bu modelleri kumaşlara dökebiliyor. Artık çok çeşitli hale gelmiş olan kıyafet tarzlarından tesettür her zaman eşarp seçimi ile tamamlanıyor. Tesettür bir elbise üzerine veya şık bir ferace üzerine seçilecek olan eşarpta renk uyumu mutlaka üst kısma giyilmiş olan kıyafet ile aynı tonlarda olması gerekli olarak düşünülüyor modacılar tarafından.

Son derece şık bir şekilde tasarlanan ve tuniklere en iyi bir şekilde uyum sağlayacağı düşünülen ayakkabı ve çantalar arasında çantaların büyük modellerden tasarlandığı ve ayakkabıların yerini de uzun botların aldığı görülebiliyor. Bu botlardan yaz aylarında genellikle bayanlar bağcığı olan ve ince deriye sahip olan botları tercih ederken kışlık bot seçimleri de kışa uygun biçimde tasarlanmış olan botlar içinden seçilebilecek gibi görünüyor. İyi bir abiye kıyafet almak için tesettürlü bayanlar daha önceleri yırtmaçları kapatmaya açık yakalı elbiselerin elbiselerini terzilere tekrar işlemden geçirerek kullanırlardı. Fakat şimdilerde tesettürlü bayanlara yönelik yapılan tasarımların hepsinde tesettürlü bayanların kullanabileceği gibi tasarımlar mevcut ve bayanlar rahatlıkla bu elbiseleri her yerde kullanabiliyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR