Bursa’da Deveci Armudu Konuşuldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bursa’da düzenlenen 3. Gürsu Armut Paneli ve Deveci Armudu Şenliği’nde Gürsu’da yetişen deveci armudu konuşuldu.

Gürsu’nun İğdir Mahallesi’nde kahvede düzenlenen panelde vatan dışından ve Türkiye’nin detaylı üniversitelerinden konusu ile ilgili eksper hocalar yapımcılarle biraraya gelip onlara oldukça kaliteli, verimli armut hasadı ve pazarlanması amacıyla veriler verdi.

BURSA’NIN EN ÖNEMLİ MEYVESİ

Gürsu Belediyesi, Bursa İl Besin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gürsu Kaymakamlığı, Gürsu Ziraat Odası, Uludağ Üniversitesi’nin katkılarıyla 3. Gürsu Armut Paneli ve Deveci Armudu Şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında İğdir Mahallesi’nde yapımcılarle biraraya gelip onları bilgilendiren Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Vural, “Bugün burada Gürsu’nun ve Bursa’nın en mühim meyvesi bulunan armut yapımcılarıyle bir araya geldik.

bir-araya-gelip-bunu-konustular_x_8999456_794_z51

“COĞRAFİ İŞARET ALINMASI GEREKİYOR”

Yurt dışından gelen hocalarla eş güdümlü düzenlenen seminerde yapımcıları oldukça verimli üretim yapmasını sağlamak amacıyla onları bilgilendiriyoruz. Küçük yapımcılar ürünlerini pazarlarken, pazarlık kuvveti olmuyor. Üreticiler ilk önce piyasaya yönelik üretim yapmalı. Bütün yapımcılar örgütlenerek bir araya gelirlerse o vakit oldukça güzel bir ekonomik düzeye ulaşırlar. Üreticiler ürünlerini işlerlerse oldukça yüksek fiyata pazarlayabilirler. Deveci armudu yöremize has bir armut çeşidi, coğrafi işaret alınması gerekiyor.” dedi.

“AMACIMIZ DEVECİ ARMUDUNU TANITMAK”

Gürsu Belediye Başkan Vekili Zafer Savaş, “Bizim bu faaliyeti düzenlemekteki amacımız Gürsu’ya ekonomik katkı gerçekleştiren deveci armudunu tanıtmak. Üreticinin ufkunu açmak. Biz belediye şeklinde tarıma lüzumlu bulunan desteği veriyoruz. Bu seminerle hocalarımızı yapımcılarle buluşturup onları bilgilendiriyoruz.” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR