Kirli Damacana Su Satan Markalar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Son günlerde gıdalarda çıkan yanlış uygulama ve düzenbazlıklara birde damacana sular eklendi. Aslında tüm bu ürünlerde üsulsüz satışlar zaten gerçekleşiyordu. Ancak, devlet ve devlete yardımcı organlar ilk kez denetim yapmaya başlayınca herşey gün yüzüne çıktı. Damacana sular o kadar kirli ki içinde bulunanları duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız. Toplam 55 damacana markasında yapılan testlerden 14 ünün temiz çıktığı söylendi.

Damacana suların bazılarında ise lağam suyu mikrobu bulunduğu iddia ediliyor. Yapılan labaratuvar test sonuçlarına göre damacana sularda insan dışkısı olduğu söyleniyor. 55 damacanadan 14 ünün sağlıklı olup diğerlerinde mikrobik sonuçlar çıkması herkesi endişelendirdi. Sonuçlar ve kirli su satan markalar henüz belirtilmedi. Önce sonuçlar devletin ilgili kuruluşlarına ardından burada alınan karar sonucu uygun görülürse ve denetimler gerçekleşirse mikroplu damacana su satan markaların hepsi tek tek açıklanacak.

Bugüne kadar denetim yapılmaması ve halkın bu suları içmesine göz yumanlar ise komik yorumlar yapabiliyor. Zira İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş “İstanbul’daki şehir duyu damacanalardan daha sağlıklıdır. Yeter ki tesisat ve depolarda problem olmasın” diyerek kendine has bir yorumda bulundu. Peki denetimler neden bugüne kadar gerçekleşmedi. İnsanların hastalanmasına bile yol açabilecek damacana suların satılmasına neden izin veriliyor. Bunlar sorulması gereken sorular arasında olup, bu konunun muhattabı ise hükümet yetkilileridir. İlerleyen günlerde konuya önem verilir ve de mikroplu damacana su satan şirketler ifşa edilirse, ifşa edilen markalar ve damacana su satan şirketler sizlere bildirilecektir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR