Turist Getiren Seyahat Acentelerine 6 Bin Dolar

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Ülkemize turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek sağlanması ile alakalı kararın program usul ve temellarına dair tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; 1 Ocak-31 Aralık 2017 arasında iniş saatleri temel alınacağı belirti edilen tebliğde, belirti edilen kurallara ideal acentelere uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlanacak.

UÇAKLARDA EN AZ 100 YOLCU BULUNDURULACAK

Turizm sektörünün uluslararası rekabet gücünün korunmasını hedefiyle düzenlenen tebliğde, en az 100 yolcusu belirleme edilen bir uçak ile Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan, Ordu Giresun ve Samsun Çarşamba havalimanlarına turist getiren acenteler kullanabilecek. İran’dan tebliğde adı geride bıraktığımız havalimanlarına aktarmalı gelen kapalı kümeler getiren ya da tek başına ya da eş güdümlü turist getiren seyahat acenteleri yararlandırılacak.

UÇAKTA BİR ACENTAYA AİT EN AZ 11 YOLCU OLMALI

Hem de, desteğin dahiline en az 100 yolcu ile tarifesiz sefer yapan bir uçağın yolcularını belirti edilen havalimanlarının değişik ikisine indirmesi durumunda de yararlanacak. Turist getirme kalitesi taşımayan hac, umre ve gibi organizasyonlarla uygulanan uçak seferleri bu destek kapsamı dışında olacak. Ancak seyahat acentesinin bir uçakta getirdiği toplam yolcu sayısının, bir uçakta aynı acenteye ait en az 11 şahıs olması gerektiği belirtildi. 200 ve oldukça çok koltuk sayısına sahip uçaklarla uygulanan tarifesiz uçak seferlerinde en az 150 yolcu getiren seyahat acentesine uçak başına destek tutarı 8 bin dolar olacak.

HAKSIZ ÖDEME ALAN GERİ ÖDEYECEK

Tebliğ kapsamında yanıltıcı ya da gerçeğe aykırı bilgi ve belge verilmesinden ötürü haksız ödeme yapıldığının belirlenmesi durumunda, geri alma prosedürü amacıyla alakalı yasa hükümleri uygulanacak. Tebliğ ile belirleme edilen destekleme ödemelerinden, haksız yere yararlandığı belirleme edilen seyahat acenteleri ile idari hata neticesi uygulanan çok ödemeyi iade etmeyen seyahat acentelerinin prosedürleri resen durdurulacak ve destekten yararlandırılmayacak. Hem de bu seyahat acenteleri ile alakalı alakalı başka mevzuat hükümlerine göre prosedür yapılacak.

Diğer Haberler

"Fito" Lakaplı Çete Lideri, 4 Bin Polis ve Askerle Nakledildi

Ekvador'da başkan adayı Fernando Villavicencio'nun seçimlere 10 gün kala öldürül...

Narin, Annesini Uygunsuz Bir Vaziyette Gördüğü için Öldürülmüş

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'in öldürülme...

Aşiret Düğününde Takılanlar Ağızları Açık Bıraktı

Van'da gerçekleştirilen ve 10 bin kişinin katıldığı aşiret düğününde damada 10 m...

Traktör Üstünde Hayatını Kaybetti

Bafra’da 77 Yaşındaki Ahmet Kurt, Tedavi Sonrası Dönüş Yolunda Fenalaşarak Can V...

Aziz Yıldırım'dan Dikkat Çeken Okan Buruk Açıklaması

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım'ın Galatasaray Teknik Direktörü...

İsrail'in Yaptıklarını Ağlayarak Anlattı

Sumud Filosu Aktivistleri İstanbul'da: “3 Gün Aç Bıraktılar, Tuvaletteki Suyu İç...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "300 Mal Müdürlüğü Kapatılacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşka...

Almanya'da Çiftçilerden Dev Protesto

Almanya'da çiftçiler 8 Ocak Pazartesi günü, federal hükümetin tarımsal motorin d...

Trump Komşu Ülkeyi Almakta Kararlı

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın ABD sübvansiyonları olmaksızın varlığını sü...

Kurultayda Yaşanan 2 Olay CHP Tarihine Geçti

Art arda yaşadığı seçim hezimetlerine rağmen koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğ...

Harekete Geçen Ekiplere Böyle Karşı Koydular

Esenyurt Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Toplama Kararı ve Hayvanseverlerin Tepk...

Bunalıma Girip 2 Adet Akrep Yiyen Şahıs Hayatını Kaybetti

Kayseri'de 2 adet akrep yiyen bir kişi yolcu otobüsünde fenalaşınca Samsun'da ka...

Dünya Genelinde Sistemler Çöktü

Dünya genelinde internet sistemlerinde büyük bir arıza yaşanıyor. Teknoloji şirk...

Fiyatı Yüzde 160 Arttı, Ticaret Bakanlığı Müdahale Etti

İspanya'da yaşanan kuraklık ve böceklenme sonucu zeytinyağında geçen sezon dünya...

Barcelona Yıldızı Lamine Yamal'ın Skandalları Bitmiyor

Lamine Yamal: Futbol Sahasından Magazin Sayfalarına Uzanan Gençlik Fırtınası Ba...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR