Helikopter ve Uçaklara Monte Edilebilen Yerli Uçaksavar Üretildi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Samsun’da savunma sanayisine destek için yerli ve milli sermayeyle uçaksavar üretildi. Testleri başarıyla geçen uçaksavar, zırhlı araçların yanı sıra helikopterler ve uçaklara da entegre edilebilecek.

Yüzde 100 yerli ve milli sermayeyle üretim yapan Samsun Yurt Savunma, Organize Sanayi Bölgesi’nde 750 kişinin çalıştığı 3 tesiste, silah üretimi yapılıyor. ‘Canik’ markasıyla yılda 400 bin hafif silah üreterek dünyaya satan Samsun Yurt Savunma, şimdi de makineli tüfek üretmeye başlandı. Üretilen 12.7 milimetrelik uçaksavar, testleri geçti. Zırhlı araçlara, helikopterlere, uçaklara entegre edilebilen uçaksavar dünya pazarına da girecek.

Helikopter ve uçaklara monte edilebilen yerli uçaksavar üretildi

Samsun Yurt Savunma Genel Müdürü Utku Aral, üretilen ağır silahın muadillerine göre çok daha güçlü ve sağlam olduğunu belirtti. Bu zamana kadar hep hafif silah alanında faaliyet gösterdiklerini ifade eden Aral, “Türkiye’nin ihtiyacı olan makineli tüfeklere, Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu silah sistemlerine yöneldik. Aslında ilk kurulduğumuz günden beri hedeflerimizin arasındaydı. 12.7 milimetrelik makineli tüfeği, Türkiye uzun yıllar dışarıdan tedarik ediyordu. Bu silahlarla ilgili zaman zaman bazı memnuniyetsizlikler de oluyordu. Biz hem bu ürünün yerli olması hem de muadillerinden daha iyi performans göstermesi için önemli bir görev üstlendik. 2018 yılında Savunma Sanayi Başkanlığı’yla bir kontrat imzaladık. Devletimizden herhangi bir kaynak almadık. Türkiye’den hariç 1300’e yakın yurt dışından da sipariş aldık. Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra dost ülkelerin de ihtiyacını karşılayacağız. Silahın kalibresinden dolayı yani 12.7 milimetre mühimmat atabildiği için çok güçlü bir silahtır. Bu silah; hem piyade tarafından kullanılabilirken hem de kara, hava ve deniz araçlarına da entegre edilebiliyor. 12.7 milimetre silah sistemini zırhlı araçlara, helikopterlere, uçaklara entegre edeceğiz. Bizim halihazırdaki müşterilerimiz, bu silahın da müşterileridir. O yüzden bizim amacımız, bu silahın satışını gerçekleştirerek dost ülkelerin de kolluk kuvvetlerine, askerlerine, polis teşkilatlarına bu ürünü sunacağız” diye onuştu.

Helikopter ve uçaklara monte edilebilen yerli uçaksavar üretildi

“1 DAKİKADA 1 TABANCA ÜRETİYORUZ”

Yılda 400 bin adet tabanca ürettiklerini belirten Aral, “Her 1 dakikada 1 tabanca üretiyoruz. Dünyadaki en büyük 7’nci kapasitedir. Türkiye’nin ihracatını da tek başına yüzde 75-80’ini gerçekleştiriyoruz. Makineli tüfekte de artış olacaktır. Yıllık bin 500 adet üretimle başlayıp, ikinci yıl hemen 2 bin 500’e ulaşmış olacağız. Daha sonra da taleplere göre de bunu 4 binlere çıkaracağız. İhracatta ise sivil pazarlar ve kolluk kuvvetleri pazarları vardır. Siville bakınca dünyanın en büyük pazarı ABD’nindir, onlar bizden tabanca alımı gerçekleştiriyor. Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Amerika, Guatemala, El Salvador, Panama, Polonya polis teşkilatı, Ukrayna sınır güvenliği, Kamerun ordusu, Tayland, Endonezya, Bangladeş, Filipinler gibi ülkelerde ürettiğimiz silahlar kullanılıyor. 4 kıtada şu an aktif olarak silahlarımız kullanılıyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Ronaldo'nun Eski Beşiktaşlıya Dedikleri Ortaya Çıktı

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olan Ronaldo, ilk antrenmanına çıkmada...

Donald Trump Portreli Altın Para Basılacak

Amerika Birleşik Devletleri Bağımsızlığının 250. Yılı İçin Donald Trump Portreli...

Temmuzun İşaret Edilmesine Memur-Sen'den İtiraz

Kamu işçisine yüzde 45 zam yapılması memurları ayaklandırdı. Bu gelişme sonrası ...

Aston Villa'nın Kadın Takımı Sahaya Çıkmaya Korkar Hale Geldi

Aston Villa'nın kadın futbol takımı yeni sezon formalarının ıslandığında tüm vüc...

2024 Resmi Tatil Takvimi Belli Oldu

2024 yılı resmi tatil takvimi açıklandı. Senenin ilk resmi tatili pazartesi günü...

Binlerce Yıllık Tarih Siyaha Boyandı

İtalya'nın Roma şehrinde bulunan Aşk Çeşmesi'ne aktivistlerin seyreltilmiş kömür...

Selene Durna Evinin Balkonundan Düşerek Hayatını Kaybetti

Beşiktaş atletizm takımında mücadele eden milli sporcu Selene Durna, 6. kattaki ...

İran Meclisi'nden Küresel Ticareti Sarsacak Dev Adım

Hürmüz Boğazı’nda Riyal Dönemi Dünya enerji sevkiyatının şah damarı olarak kabu...

Düşen Askeri Uçakta Şehit Olan Mehmetçiklerimize Son Veda

Milletin Yüreğini Dağlayan Büyük AcıGürcistan’da düşen askeri kargo uçağında şeh...

Harabeye Dönen Malikanesi Drone ile Görüntülendi

Dünyaca ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın Kolombiya'nın Guatape'deki La...

Ekrem İmamoğlu'nun Babasından Açıklama

Hasan İmamoğlu'ndan Oğlu Ekrem İmamoğlu'nun Gözaltı Süreci ve Aile Şirketlerine ...

Canlı Yayında Kılıçdaroğlu Gerginliği

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, canlı yayında CHP Parti Meclis üyesi M...

Maaştaki Artış Sonrası Emeklilerde Promosyon Beklentisi

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi, emek...

Fenerbahçe'li Kante'den Bitmeyen Enerji

Fenerbahçe’nin deneyimli orta saha oyuncusu N’Golo Kante, sahadaki etkisini bir ...

CHP Listelerinde Mustafa Sarıgül Sürprizi

CHP Parti Meclisi milletvekili aday listelerini belirlemek üzere toplanırken, li...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR