Bakan Koca Uyardı: “Deprem Bölgesinde Şebeke Suyu İçmeyin”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kahramanmaraş’ta alınan su örneklerinden 176’sının uygunsuz bulunduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Valilik ve kaymakamlıklar açıklama yapana kadar şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım” uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7.7 ve 7.6’lık depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraşlılara uyarılarda bulunan Bakan Koca, şebeke suyunun içilmemesini istedi.

Bakan Koca’nın açıklamaları şöyle:

“Yeterli kapasitemiz mevcut. 9 hastanemiz evde sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Afetin ilk gününden bu yana 559 hastamıza evde sağlık hizmeti verilmiştir. Gün aşırı köylerimize ambulans gönderilmektedir. 61 gezici ekip 473 köye gün aşırı ziyaret yapmaktadır. 65 bin 442 hastaya birinci basamak sağlık hizmeti verilmiştir. Çadır kentlerde kurulan toplam 15 acil müdahale ünitesinde 24 bin 501 muayene sayısıdır. Deprem bölgesinde evde sağlık hizmeti, ilaç ve bakım ihtiyacı olan vatandaşlarımız 184 numaralı telefonu arayarak sağlık hizmeti talebinde bulunabilirler.

Bakan Koca’dan Kahramanmaraşlılara kritik uyarı: Alınan örneklerden 176’sı uygunsuz çıktı, şebeke suyunu içmeyelim

“ŞEBEKE SUYUNU İÇME SUYU OLARAK KULLANMAYALIM”

Depremin ilk gününden itibaren su klorlama çalışmalarını düzenli olarak yapıyoruz. Su numunelerinin kimyasal analizleri burada Kahramanmaraş Merkez Halk Sağlığı laboratuvarlarımızda yapılmaktadır. Alınan su örneklerinden 176’sı uygunsuz bulunmuştur. Bir kısmı mikrobiyoloji veya kimyasal uygunsuzluktur. Bilimsel tespitlerden hareketle gerekli önlemler alınmaktadır. Valilik ve kaymakamlıklar açıklama yapana kadar şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım. Mevcut şartlar itibariyle halk sağlığını tehdit edici bir durum şu ana kadar yoktur.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR