Plajda Manzaranın Tadını Çıkarırken Yıldırım Çarptı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kolombiya’da gittiği plajda manzaranın tadını çıkarmak isteyen genç kadın, yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. O anlar çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kolombiya’nın Cartagena kentinde tatil için gittiği Boquilla Plajı’nda manzaranın, denizin ve kumun tadını çıkarmak isteyen Froilanis Maireth Rivas Roman isimli kadın yıldırım çarpması sonucu feci bir şekilde can verdi.

BİR ANDA YERE YIĞILDI

Güvenlik kameralarına anbean yansıyan görüntülerde kadının yıldırım çarpmasından sonra yere yığıldığı görülüyor. O sırada kadının yanından geçen bir polis memuru da korkudan kendisini yere attı. Bölgedeki diğer tatilcilerin sağlık durumun iyi olduğu belirtilirken Roman’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği açıklandı.

ÜLKEDE SIK SIK YAŞANIYOR

Kolombiya’da yetkililer bu tür olayların çok sık yaşandığını ve yıldırım çarpmasından yaşamını yitirenlerin oranının yüzde 10 olduğunu aktardı. Resmi verilere göre yıldırım çarpması ihtimali bir milyonda bir olarak kayıtlara geçiyor.

DÜNYADA EN ÇOK YILDIRIMIN DÜŞTÜĞÜ BÖLGE

Santander Teknik Üniversitesi’nde görevli bilim insanları ülkede çok sayıda dağ olmasının yıldırımlara sebebiyet verdiğini duyurdu. Bilim insanları, “Kolombiya, dünyadaki en çok yıldırımın görüldüğü bölgelerden biri. Özellikle kırsal alanda risk yüksek” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR